Olet täällä

Rehuviljan ja nurmen tuotantoon lisää kannattavuutta

Rehuviljan ja nurmen tuotantoon lisää kannattavuutta

Kotieläintiloilla sekä viljoista että nurmista pitäisi saada tuotettua kasvukaudella 2019 mahdollisimman paljon huippulaatuista viljaa ja nurmea. Tautien torjunta on avainsana viljan viljelyssä. FOLI STAR-paketti on uusi ratkaisu tautitorjuntaan soveltuen kaikille viljoille. Paketissa on mukana sekä strobia (atsoksistrobi) että triatsolia (protiokonatsoli+tebukonatsoli). Peruskäyttömäärillä strobin määrä on alhainen, jolloin ratkaisu soveltuu hyvin pohjoisemmille leveyspiireille. Tarvittaessa strobin määrää voidaan nostaa. FOLI STAR-paketti soveltuu myös pohjavesialueille. Ratkaisulla saadaan hyvä teho mm. ohran verkkolaikkuun, kauran lehtilaikkuun ja vehnän ruskolaikkuun sekä hyvä tai erinomainen teho ohran rengaslaikkuun ja vehnän pistelaikkuun ruiskutettaessa lippulehdelle ohralla/kauralla ja tähkälle tultaessa vehnällä. Jos tilalla on viljelyssä öljykasveja, FOLI STAR:lla voidaan torjua myös pahkahometta.Uusi FOLI STAR-pakkaus sopii erinomaisesti rehuviljojen tautitorjuntaan.

ZM-Grow on uusi, nestemäinen kierrätyspohjainen hivenravinne, joka valmistetaan Kärsämäellä TraceGrow-yrityksen tehtaalla. Käytetyistä alkaliparistoista on eristetty mangaania ja sinkkiä, jotka saadaan hyödynnettyä tehokkaasti esimerkiksi vilja- ja nurmipelloilla. On siis todellinen ympäristöteko käyttää ZM-Grow:ta! Tuote sisältää mangaania 67,2 g/l, sinkkiä 71,6 g/l ja rikkiä 88,5 g/l. Valmistetta voi käyttää 2-3 l/ha. Käsittelyn jakamisesta on hyötyä, koska mangaani liikkuu huonosti kohti uusia kasvunosia. Valmiste sopii hyvin seoksiin ja on helppo käytettävyydeltään.

Ei ole syytä unohtaa nurmen rikkatorjuntaa. Pienellä rahalla ja vaivalla voi saavuttaa todella merkittävää taloudellista hyötyä. Nurmen määrä ja laatu parantuvat, jolloin myös tuotantoeläimet voivat paremmin. Rikkatorjunnalla päästään eroon monista haitallisista rikkakasveista kuten leinikistä, joka on todella myrkyllinen lehmälle. Starane XL, Cleave ja Gratil torjuvat tehokkaasti nurmen rikkoja ja samalla ZM-Grow voidaan ruiskuttaa seoksena rikka-aineen kanssa.

 

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä