Olet täällä

Varmista tasainen kasvuunlähtö

Vielä ehdit peitata viljaeräsi!

Jos käytät omaa siementä kylvöihin, pitää siemenerä ehdottomasti peitata. Viime vuonna homeita esiintyi viljoissa yleisesti, ja peittauksella voidaan parantaa itävyyttä erissä, joissa itävyyttä alentavia homesieniä esiintyy. Peittaus estää myös mm. siemenlevintäisien kasvitautien kuten punahomeen leviämistä.

Viime kasvukaudella punahomeista viljaa oli paikoitellen paljon ja riskinä on, että omassa siemenessä on mm. DON-toksiinia tuottavia fusarium-sieniä. Fusarium-sienet voivat päästä siemenen kautta viljan oraisiin ja nostaa riskiä DON-toksiinipitoisuuksien kohoamiselle myöhemmin kasvukaudella. Pitää muistaa, että peittaamattomassa viljassa leviävät helpommin myös muut kasvitaudit kuten nokitaudit. Myös lehtilaikkutautipaine voi nousta tällöin korkeammaksi.  Baytanit, sekä jauhemainen Baytan I että nestemäinen Baytan Universal, tehoavat mm. punahomeeseen, nokitauteihin ja lehtilaikkutauteihin. Baytanit parantavat myös juuriston kasvua, mikä parantaa kasvuston kuivuuden kestoa. Peittaus on edullinen toimenpide, jota ei pidä jättää väliin.

Jauhemainen Baytan I poistumassa markkinoilta

Huomioi, että jauhemaista Baytan I-valmistetta saa käyttää jatkossa 30.6.2019 asti. Tämä kannattaa huomioida peittaustekniikan suunnittelussa omalle tilalle. Tulevaisuudessa tullaan käyttämään nestepeittausta, jolloin esim. kylvökoneessa tarvittavia peittauslaatikoita jauhemaisen peittausaineen levittämiseen ei enää tarvita.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä