Olet täällä

Aikainen Aukusti-ohra tasasi puintikauden kiirettä

Paimiossa Tuomolan tilaa viljelevä Mika Tuomola tavoitteli syksyn puintikauden kiirehuippujen tasaamista valitsemalla myöhäisten ohrien viljelyn jälkeen hieman lyhyemmän kasvuajan lajikkeen eli monitahoisen Aukusti-ohran. Toisen viljelyvuoden kokemusten perusteella hän toteaa, että Aukustin kasvurytmi sopii hyvin tilan muuhun kasvintuotantoon.

- Aukustin kasvurytmi on ollut sellainen, että se kasvoi keväällä niin kovaa vauhtia, ettei meinannut itse pysyä perässä. Toisaalta kasvi jaksoi kyllä kasvaa vielä syksylläkin, kun kasvukausi venyi. Samalla se tarkoitti, että tulossa oli kilojakin, vaikka kyseessä on aikainen lajike, Mika Tuomola kertoo.

Lue artikkeli loppuun tästä linkistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä