Olet täällä

Satoisa monitahoinen Kaarle-ohra haastoi kilpakumppanit

Jussi ja Satu Taruma. Kuva: Juhani Rahkonen

Kun tuusulalainen Jussi Taruma etsi kaksitahoisten mallasohralajikkeiden viljelyn rinnalle uutta monitahoista ohraa, hän kiinnostui hyvän satopotentiaalin Kaarle-ohrasta. Penttilän tilaa vaimonsa Satu Taruman kanssa viljelevä Jussi Taruma piti tärkeänä myös Kaarlen hieman lyhyempää kasvuaikaa.

- Tavoitteemme oli saada vähän kaksitahoisia ohria aikaisempi lajike, jotta kaikki lajikkeet eivät valmistuisi syksyllä samaan aikaan. Monitahoisissa ohrissa sadon määrä on tärkeä tekijä ja potentiaalia on löydyttävä, Jussi Taruma valottaa lajikevalinnan taustaa.

Nyt Tarumat ovat viljelleet Kaarlea kahtena vuonna. Vuonna 2016 kevät oli niin kuiva, että sato jäi odotettua pienemmäksi. Vuoden 2017 kasvukausi oli täysin toisenlainen, ja Kaarle haastoi 6,3 t/ha keskisadollaan myöhäisemmät kaksitahoiset ohrat.

Lue artikkeli loppuun tästä linkistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä