Olet täällä

Kotimaista valkuaista, kiitos! Vaihtoehtoja esillä Borealin osastolla KoneAgriassa

Viime kesän puhutuin kasvi oli härkäpapu – Borealin uutuuslajike Sampo takoo kotimaisen valkuaistuotannon rautaa. Härkäpavun rinnalla uutta voimaa valkuaistuotantoon tuo uuden sukupolven Plus-rypsi Synthia, joka on tänä vuonna tuottanut erinomaisia viljelykokemuksia.  

Sampo on odotettu uutuus; lujavartinen, satoisa ja aikainen härkäpapu on erinomainen lisä viljelykiertoon. Kontua lyhyemmän kasvuajan ansiosta Sampoa on mahdollista viljellä yhä pohjoisemmilla viljelyalueilla. Sampon pieni siemenkoko helpottaa kylvöä sekä puintia ja kuivausta. Lisäksi pieni siemen kestää käsittelyä paremmin, eikä se halkeile yhtä helposti kuin isompi siemen. Sampon valkuaispitoisuus on Kontua korkeampi.

Sarjassaan ensimmäisen Plus-rypsi Synthian myötä rypsissä otetaan merkittävä satoharppaus ylöspäin. Uuden sukupolven rypsilajikkeessa yhdistyvät satoisuus, varrenlujuus sekä aikaisuus. Synthia tuo jopa 10 prosentin sadonlisän perinteisiin rypseihin verrattuna kasvuajan kuitenkaan venymättä. Kokemukset tämän kesän Synthia-viljelyksiltä ovat erittäin hyviä. Aikainen ja satoisa Synthia vastaa moniin rypsin viljelijöitä askarruttaviin kysymyksiin.

Sampo-härkäpapuun ja Plus-rypsi Synthiaan voit tutustua Borealin osastolla KoneAgriassa 12.-14.10.2017. Tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa lajikevalinnoista ja muista valkuaiskasvien tuotantoon liittyvistä asioista. Löydät meidät Farmit-yhteisosastolla (B100). Tervetuloa!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä