14.03.16

Nyt kannattaa kylvää öljykasveja!

Öljykasvien suhteellinen kannattavuus suhteessa viljaan on nyt erittäin hyvä ja samankaltaiset näkymät ovat myös tulevalle kasvukaudelle. Öljykasvit ovat menestyneet hyvin esimerkiksi Pro Agrian kannattavuusvertailuissa. Kevätrapsipuolella uutuuslajike on ViljelijänBernerin Brander –hybridikevätrapsi.

Öljykasvien suhteellinen kannattavuus suhteessa viljaan on nyt erittäin hyvä ja samankaltaiset näkymät ovat myös tulevalle kasvukaudelle.

Öljykasvit ovat menestyneet hyvin esimerkiksi Pro Agrian kannattavuusvertailuissa. Kevätrapsipuolella uutuuslajike on ViljelijänBernerin Brander –hybridikevätrapsi.

Bayerin jalostama Brander on hyväksytty Suomen lajikelistalle hyvistä syistä. Se tuo huippusadon kohtuullisella kasvuajalla. Aikaisuuteen viittaa myös koetuloksissa näkyvä suhteellisen matala lehtivihreäpitoisuus. LUKE:n virallisissa lajikekokeissa 2007-2014 Branderin satotaso oli 12 % korkeampi kuin mittarilajike Campinon kasvuajalla 116,2 pv. Samalla satotasolla oli Majong, mutta sen kasvuaika oli vajaan päivän pidempi ja lehtivihreäpitoisuus korkeampi.

Branderin lakoprosentti on vain 15 %, joka on erittäin matala tulos. Tämä on rapsilajikkeelle tärkeä tekijä. Branderin öljypitoisuus 43,5 % on kaupallisten lajikkeiden kärjessä.

Jos painottaa öljykasvinviljelyssä aikaisuutta niin kannattaa valita jo useina vuosina hyvin käytännön viljelyssä menestynyt SmillaBOR -hybridikevätrapsi tai vaihtaa kasvia ja kylvää CordeliaBOR -rypsiä.

Smilla-kevätrapsin viljelystä on hyviä kokemuksia. Nopeakasvuisena lajikkeena kirppavaara on vähäinen, koska kirpat yleistyvät vasta sään lämmetessä.

Osta rypsin- tai rapsinsiemenet ja Avaunt® 3l tuholaistorjuntaan sekä tee viljelysopimus ViljelijänBernerin kanssa niin saat kaupan päälle Avaunt® -urheilukassin. Kysy lisää!

viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja