Synthia päivittää rypsinviljelyn – kylvösiemen nyt yksiköissä

Synthian kylvösiemen myydään hybridilajikkeista opittuun tapaan yksiköissä (Unit). Yksi yksikkö sisältää 2,5 miljoonaa itävää siementä ja sen paino vaihtelee kauppaerittäin riippuen tuhannen siemenen painosta. Yksikkömyynti mahdollistaa optimaalisen kylvösuosituksen tarkemman määrittämisen kylvötiheyttä käyttämällä.

Ensi keväänä siemenkauppaan saadaan uuden sukupolven rypsilajike Synthia, joka tuo merkittävän satoparannuksen viljelyssä oleviin lajikkeisiin. Tämän Plus-rypsin tuotanto onnistuu tutulla öljykasvien viljelyreseptillä ja kylvösiemenenkin saa yksiköissä. Luvassa on todellista plussaa rypsinviljelyyn!

Borealin jalostama Synthia on uuden jalostusohjelman ensimmäinen lajike, jossa yhdistyy aivan uudella tavalla satoisuus, luja varsi ja aikainen kasvuaika. Synthia on noin 10 % satoisampi kuin muut viljelyssä olevat lajikkeet ja on erinomaisten ominaisuuksiensa ja viljelyvarmuutensa ansiosta hyvä valinta tilan viljelykiertoon.

Tämä Plus-rypsi on kasvuajaltaan aikainen ja menestyy hyvin aina IV-viljelyvyöhykkeellä asti. Se tuottaa runsaita satoja kaikilla maalajeilla, mutta poudanarimpia lohkoja suositellaan vältettäväksi.

Kylvösuositus määritetään tarkemmin

Synthian kylvösiemen myydään hybridilajikkeista opittuun tapaan yksiköissä (Unit). Yksi yksikkö sisältää 2,5 miljoonaa itävää siementä ja sen paino vaihtelee kauppaerittäin riippuen tuhannen siemenen painosta.

- Yksikkömyynti mahdollistaa optimaalisen kylvösuosituksen tarkemman määrittämisen kylvötiheyttä käyttämällä. Siemenerien tuhannen siemenen paino on tarkkaan tiedossa, eikä kylvösuosituksen tarvitse enää perustua arvioituihin hehtaarikohtaisiin kilomääriin, kertoo Borealin tuotantopäällikkö Juho-Matti Hämäläinen.

Synthian suositeltu kylvötiheys on 250 kpl/m2, jolloin yhdellä yksiköllä kylvää yhden hehtaarin. Runsaampaa siemenen käyttöä ei suositella, sillä liian tiheässä kasvustossa taimenet alkavat kilpailla toistensa kanssa satopotentiaalia rajoittaen. Kylvötiheyttä voi hyvissä olosuhteissa tarvittaessa vielä hivenen vähentää.

Muuten kasvukauden aikaiset viljelytoimenpiteet noudattavat tällä uutuusrypsillä öljykasvinviljelijöille entuudestaan tuttua reseptiä; kylvö suositellaan lämpimään maahan, jonka pH ja rakenne ovat kunnossa. Hyvän ja tasaisen taimettumisen aikaansaamiseksi maassa tulisi lämmön ohella olla myös riittävästi kosteutta.

Huolellisesti ja oikea-aikaisesti suoritetun kasvinsuojelun lisäksi öljykasveilla huomiota on kiinnitettävä myös hivenravinteiden saantiin. Markkinoiden lujin korsi mahdollistaa Synthialla typpilannoituksen nostamisen tavanomaiselta tasolta.

Synthia on osa Borealin uutta Plus-lajikkeistoa

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja