Olet täällä

Vastajulkaistu RapsiApp on työkalu öljykasvien viljelyn tueksi

Uusi RapsiApp-sovellus on viestinnällinen ja neuvonnallinen työkalu rypsin ja rapsin viljelyn tueksi. Sovellus tuo ajankohtaisen tiedon mukana kulkevaan muotoon viljelijän älylaitteelle.

 

”Öljykasvien viljelyn tueksi on toivottu entistä enemmän tiedottamista ja neuvontaa ajankohtaisista aiheista”, kertoo Avena Nordic Grain Oy:n öljykasviasiantuntija Fanni Heinonen. ”RapsiApp on kehitetty vastaukseksi juuri tähän kysyntään.”

RapsiApp-sovellus on uuden aikakauden viestinnällinen ja neuvonnallinen työkalu rypsin ja rapsin viljelyn tueksi. Sovelluksen avulla viljelijät voivat lukea tiedotteita ja vastaanottaa ilmoituksia rypsin ja rapsin viljelyä koskevista ajankohtaisista aiheista kuten kasvukauden tilanteesta, viljelytekniikasta ja markkina-asioista. Myös kasvinsuojeluun ja erityisesti tuholaistorjuntaan löytyy sovelluksesta apua. Lisäksi RapsiApp-sovellus avaa öljykasvien markkinatilannetta, ja sen avulla voi myös tarkistaa eri hinnoitteluvaihtoehtojen reaaliaikaiset hintatasot.

”Tuholaisten torjunta on koettu yhdeksi kulmakiveksi öljykasvien viljelyn onnistumisessa. Sovelluksen avulla voi seurata tuholaistilannetta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti ja saada parhaat vinkit viljelytoimiinsa”, kuvaa Heinonen. ”Lisäksi öljykasvimarkkinoiden seuraamiseen ja sopimusvaihtoehtojen hyödyntämiseen löytyy sovelluksesta hyvät välineet.”

Sovelluksen kehitystyöhön on saatu rahoitusta Maa- ja metsätalousministeriöltä. ”Olemme tyytyväisiä saamaamme rahoitukseen. On hyvä huomata, että jaamme rahoittajan kanssa saman käsityksen öljykasvien viljelyn edistämisen tärkeydestä”, toteaa Avena Nordic Grain Oy:n toimitusjohtaja Tero Heikkinen.

”RapsiApp-sovelluksen kautta haluamme olla kehittämässä öljykasvien viljelykäytäntöjä ja tähdätä yhdessä kohti satotasojen kehittymistä”, Heikkinen kertoo. ”Viljelyn onnistuminen on sekä viljelijän että ostajan etu.”

RapsiApp-sovelluksen voi ladata itselleen puhelimensa sovelluskaupasta. Sisäänkirjautuminen sovellukseen onnistuu Avenakaupan tunnuksilla. Jos tunnukset vielä puuttuvat, rekisteröityminen onnistuu sovelluksen kautta.

 

Lataa RapsiApp puhelimeesi:

Kommentit

Samankaltaista sisältöä