Olet täällä

Uusi näkökulma perunan peittaukseen

Uusi peittausaine Amigo FS 350 suojaa perunan tuhohyönteisiltä

Amigo FS 350 suojaa

perunakasvustoa koko kasvukauden ajan useiden tuhohyönteisten, kuten kirvojen ja kaskaiden sekä juurimatojen, imentävioituksilta. Amigo-peittauksella saadaan korkeampi kokonaissato sekä tärkkelyssato. Tuote käytetään yhdessä perunaseitin torjuntaan käytetyn Moncutin kanssa. Suomessa on testattu Amigoa viime kesänä muutamilla perunanviljelytiloilla ja tätä aikaisempina vuosina on lisäksi tehty useita peittauskokeita Perunantutkimuslaitoksella. Viime kesänä tuhohyönteisiä oli vähän kasvustossa, mutta tästä huolimatta Perunantutkimuslaitoksen kokeissa tärkkelyssatoa saatiin 4 % enemmän Moncut + Amigo –peittauksella.

Monivuotisten kokeiden mukaan tärkkelyssato on noussut 200-500 kiloa hehtaaria kohden. Lisäksi terveiden mukuloiden määrä oli 93 % kuin käsittelemättömässä se oli 73 %. Amigoa ja Moncutia käytetään joko istutuksen yhteydessä tehtävässä peittauksessa tai ennen istutusta jolloin mukulat käsitellään rullapöydällä tai siirrettävissä siiloissa. Upotuspeittausta Amigolla ei saa tehdä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä