Ruismestari 2019 -kilpailun ilmoittautuminen avattu 1.10.

Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2019 -kilpailun. Kilpailuun voi ilmoittautua 1.-15.10.2018 välisenä aikana.

Pro Ruis ry järjestää viljelijöille suunnatun Ruismestari 2019 -kilpailun. Kilpailuun voi ilmoittautua 1.-15.10.2018 välisenä aikana.

Rukiin viljelykilpailussa on kyse vuonna 2019 puitavasta ruissadosta, joka kylvetään tänä syksynä. Voittoon vaikuttavat viljeltävän ruisalan keskisato, sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet. Voittajan valitsee Pro Ruis ry:n nimeämä raati, johon kuuluu ruisketjun toimijoita. Kilpailun tavoitteena on lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyyn, kannustaa tavoittelemaan korkeita satoja ja tuomaan esille hyviä rukiin viljelyn käytäntöjä. Ruismestari 2019 ei siis ole puhdas satokilpailu, vaan huomiota kiinnitetään myös viljelyn taloudellisuuteen. Kilpailun palkintona on Multiva TR 200 -viljavaunu erikoisvärityksellä.

Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kahdessa aiemmassa Ruismestari -kisassa kova taso on yllättänyt positiivisesti. Haastavista puintiolosuhteista huolimatta myös vuoden 2017 kilpailussa satotaso oli korkea. Tilojen ruisalat ovat vaihdelleet reilusta 5 hehtaarista yli 80 hehtaariin.

Edellisten vuosien mestarit Mikko Mäki-Latvala ja Juho Vainio kehottavat kaikkia kiinnostuneita ottamaan rohkeasti osaa kisaan. - Samalla tulee tarkasteltua omia viljelytoimenpiteitä tarkemmin ja pieni kilpailupaine tuo uutta hyvää meininkiä omaan tekemiseen, Ruismestarit summaavat.

Ruismestari 2019 -kilpailun pääsponsoreina toimivat Fazer Mylly ja Multiva (Dometal Oy). Muina sponsoreina mukana ovat Boreal Kasvinjalostus Oy, Hankkija Oy, KWS, Raisio Oy, Viljelijän Avena Berner, Tilasiemen Oy, Yara Suomi Oy, BKT ja Teknos.

Pro Ruis ry pidättää oikeuden rajata osallistujien määrää tarpeen tullen ilmoittautumisjärjestyksessä siten, että ilmoittautumisissa huomioidaan kilpailun valtakunnallisuus ja rukiin viljelyn tuotantotapa. Mukaan kilpailuun otetaan max 30 osallistujaa.

Lisätietoja Ruismestari 2019 -kilpailuun osallistumisesta www.proruis.fi/ruismestari

Lue myös kilpailusäännöt ja ohjeistukset

Ruismestari 2019 -kilpailun palkintona on Multiva TR 200 -viljavaunu erikoisvärityksellä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja