Olet täällä

Ajankohtaista nyt: Juuren- ja korrenvahvistus syysviljoilla

Hyvän kasvuston aikaansaamiseksi on ensimmäinen typpilannoitus annettava ajoissa, minkä toimenpiteen suurin osa viljelijöistä onkin jo tehnyt. Lannoitusta lukuun ottamatta pienen juuren varassa olevan syysviljan oraalle ei tässä vaiheessa voi vielä tehdä mitään. Kasvien on vahvistuttava, juurruttava ja lähdettävä kasvuun omin voimin, ennen kuin rikkakasvitorjuntaa ja kasvunsäätöä voi tehdä. Kasveissa on oltava selvästi uutta kasvua, eli uusia lehtiä. Se varmistaa että kasvit ovat kunnossa, jolloin ne sietävät käsittelyn ja reagoivat toivotulla tavalla.

Moddus Evo
Moddus Evo edistää pensomista ja vahvistaa hyvässä kasvussa olevan kasvin juuria. Ruis on käytännössä pensonut jo syksyllä, joten Moddus Evon vaikutus kohdistuu sillä versojen tasaamiseen sekä korren tyven ja juuriston vahvistamiseen. Kasvunsääde-rikkakasviaine–seokseen kannattaa lisätä fosfori- ja mangaanipitoista lehtiravinnetta.

Edellä mainittujen vaikutusten lisäksi T0-T1-vaiheessa annettu Moddus Evo myös lyhentää kortta. Kasvusta jne. riippuen korren vahvistamista ja lyhentämistä voi jatkaa vielä T2-vaiheessa Moddus Evo:lla tai M:llä.

Tankkiseos:
Moddus Evo 0,25 l/ha + rikkakasviaine (esim. Biathlon 4D tai CDQ SX) + YaraVita Solatrel 3-5 l/ha (tai Gramitrel 2 l/ha), kun syysviljan kasvu on lähtenyt liikkeelle.

Arto Markkula, Syngenta Nordics A/S

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä