Olet täällä

Hankkijan viljelyvarmat, satoisat syysvehnät ja -rukiit

Skagen - Erittäin satoisa, lujakortinen ja viljelyvarma syysvehnä

Erittäin satoisa sekä laadukas ja hyvin talvenkestävä syysvehnä. Suuren jyväkoon sekä korkean ja kestävän sakoluvun lajikkeena soveltuu viljeltäväksi sekä elintarvike- että rehukäyttöön.

Lajike on erittäin satoisa ja se on yksi lajikelistan satoisimmista syysvehnistä. Tuhannen jyvän paino on erittäin suuri, jopa 46,9 g ja sen sakoluku on kestävä ja valkuainen melko korkea satoisuudesta huolimatta. Skagenin hyvä sato- ja laatupotentiaali hyödynnetään parhaiten tasapainoisella lannoituksella ja tarpeenmukaisella kasvinsuojelulla. Lajike suositellaan viljeltäväksi I- ja II-vyöhykkeillä soveltuen parhaiten kivennäismaille. Talvenkestävyys on hyvä ja sen talvituhoprosentti on virallisten kokeiden mukaan yksi pienimmistä.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

 

ArtikaBOR – Varmuutta syysvehnän tuotantoon

Artika on syysvehnälajike, joka on talvenkestävyydellään laajentanut syysvehnän tuotantoalaa tavanomaista syysvehnänviljelyaluetta pohjoisemmaksi. Kotimaisessa mylly- ja rehukäyttöön soveltuvassa lajikkeessa yhdistyvät korkea hehtolitrapaino ja sitkon hyvä laatu. Lajike on satoisa ja sadon laatu on hyvä. Hehtolitrapaino on korkea ja leivontalaadun kannalta olennainen sitkon laatu on hyvä. Valkuaispitoisuudeltaan lajike on syysvehnien keskitasoa.

Syysvehnä Arktika tarjoaa erittäin hyvää talvenkestävyyttä vaativiinkin olosuhteisiin. Virallisissa lajikekokeissa sen talvituhoprosentti on ollut syysvehnälajikkeiden pienin. Suositellaan vyöhykkeille I, II sekä III-vyöhykkeen edullisille alueille. Soveltuu muiden syysvehnien tapaan parhaiten viljeltäväksi kivennäismailla.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

 

Brandie - Uusi ja laadukas hybridiruis

Brandie on mielenkiintoinen uusi tuttavuus hybridirukiiden joukossa. Lajikkeen avainominaisuuksia ovat erinomaisen hyvä satopotentiaali, laadukas kokonaisuus sekä hyvä talven- ja taudinkesto tuo plussaa kokonaisuuteen.

Brandiellä on erinomaisen hyvä satopotentiaali ja lajike tuottaa isokokoista jyvää tuhannen siemenenpainon ollessa korkea. Sadon valkuaispitoisuus on korkea ja sakoluku on hyvällä tasolla. Kasvuajaltaan se on keskiaikainen ja lujan korren omaava lajike. Brandien hyvät ominaisuudet, kuten taudinkesto ja hyvä laatu satoisuuden ohella, nostavat sen esille hybridien joukosta.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

 

KWS Bono - kuivuutta sietävä ruislajike

KWS Bono on hybridiruis, jonka satopotentiaali on erittäin suuri. Se on kuivuutta hyvin sietävä lajike, joka mahdollistaa suuren sadon myös kuivuuden vaivatessa kasvustoa. Talvenkestävä lajike, jonka taudin kestävyys on yleisesti hyvä. Lajikkeelle on ominaista vahva siitepölynmuodostus ja se on näin ollen hyvin vastustuskykyinen torajyvää vastaan. Bonon hyvänä ominaisuutena on myös hitaampi kasvuunlähtö jolloin kylvöaikaikkunaa voidaan hieman pidentää.

Satopotentiaali lajikkeella on erittäin korkea. Sakoluku on korkea ja tuhannen jyvän paino on rukiiden keskitasoa. Suositellaan viljeltäväksi savi-, hiesu- ja hietamaille vyöhykkeillä I – II.

» Tutustu lajikkeeseen tarkemmin ja osta kylvösiemenet suoraan verkkokaupastamme

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä