Olet täällä

Skagen syysvehnä ja KWS Bono hybridiruis saivat positiivista palautetta viljelijöiltä

Perniöläinen kasvinviljelijä Kari Mynttinen viljelee toista vuotta ruista pelloillansa. Hybridiruis Bono on hänellä ensimmäistä kertaa viljelyssä. Lajikkeesta hän kiinnostui sen talvenkestävyyden ja sadontuottopotentiaalin perusteella.

Ruis kylvettiin viime syksynä 7. syyskuuta lohkoille, joiden maalaji on pääosin savea ja hiesua. Pieni osa maasta on jäykkää savea. Kylvön yhteydessä kasvustolle annettiin typpeä 27 kg/ha.

Syksyllä kasvustolle ei tehty kasvinsuojelutoimenpiteitä ja talvesta ruis selvisi ilman merkittäviä talvituhoja. Kasvusto oli heikkoa ainoastaan niissä kohdissa, jotka ovat olleet liian märkiä. Huhtikuun lopulla kevätlannoituksena ruis sai typpeä 160 kg/ha.

Elokuun puolessa välissä sato-odotukset olivat erittäin korkealla. Kasvusto oli hyvännäköinen ja lakoa ei ollut. Jos syksy jatkuu kasvuolosuhteiltaan suosiollisena, Mynttinen odottaa Bonosta satoa keskimäärin 8 000 kg/ha. Hybridirukiin etuina Kari mainitsee satoisuuden, paremman talvenkeston sekä sen, että kasvuaika on lyhyempi populaatiolajikkeisiin verrattuna.
 
» Tutustu lisää Hankkijan viljelyvarmoihin ja satoisiin syysvehnä ja -ruis lajikkeisiin
 

 
 
 
 

 

 

 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä