Olet täällä

Syysvehnän kylvöikkuna vielä raollaan

Syysviljojen kylvöjä on päästy tekemään hyvissä olosuhteissa lähes koko maassa ja monet viljelijät ovat innostuneet kasvattamaan syysviljojen viljelyalaa. Muutamaa kuivempaa aluetta lukuun ottamatta viljat ovat myös orastuneet hyvin, todetaan ProAgrian kasvutilannekatsauksessa. Syysvehnän kylvössä alkavat olla nyt käsillä viimeiset hetket.

Syysvehnä monipuolistaa viljelykiertoa

Syysvehnä on hyvä laji viljelykiertoon, sillä se pystyy muiden syysviljojen tapaan hyödyntämään maksimaalisesti koko kasvukauden. Syysvehnän viljelyllä voidaan myös tasata työhuippuja niin keväällä kuin syksylläkin.

Syysvehnä ei kestä liiallista vettä, joten peltolohkoa valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota sen vedenläpäisevyyteen. Myös jään muodostuminen pellolle talven aikana on uhka kasvustolle.

Hyviä esikasveja syysvehnälle ovat aikaiset lajikkeet, viherlannoitusnurmi ja muut syyslajikkeet. Syyskuussa tehtäviin kylvöihin on hyvä varata hieman enemmän siementä, kuin elokuun kylvöille.

Karski syysvehnä BotnicaBOR  pärjää vaihtelevissa oloissa

Elintarvikekäyttöön ja leivontaan sopiva BotnicaBOR on viljelyvarma syysvehnälajike hankalampaankin talveen ja kevääseen. Lajike on melko aikainen, mikä lisää sadon laadun varmuutta. Vehnänviljelyalueen tyypillisesti savisilla mailla se kestää erityisen hyvin olosuhteiden vaihtelua märkyyden ja pakkasen välillä.

Boreal on jalostanut Botnican suomalaisiin oloihin. Botnican siemenedustaja on Hankkija.

Lue lisää
Osta siemeniä

Kommentit

Samankaltaista sisältöä