Olet täällä

Peltovalvonnat alkavat pian

ELY-keskukset aloittavat maatiloilla tehtävät peltovalvonnat kesäkuun puolivälissä päätukihaun päätyttyä. Tänä vuonna peltovalvontoja tehdään noin 2 500 tilalla.

Valvonnoissa tarkastetaan muun muassa kaikkien kasvulohkojen pinta-alat, viljelykasvit, viljelytapa ja tukiehtojen noudattaminen. Valvontaan voi valmistautua varmistamalla, että tarvittavat asiakirjat ovat saatavilla ja ajan tasalla. Tarvittavista asiakirjoista löytyy lista mavi.fi-sivustolta. Valvonnan jälkeen tilalle lähetetään yhteenveto lohkokohtaisista mittaustuloksista ja mahdollisista havaituista puutteista. Loppumaksujen jälkeen lähetettävässä tukipäätöksessä on mukana lopullinen tukikohtainen valvontatulos.

Eläinvalvontoja puolestaan tehdään ympäri vuoden. Eläintukien valvontoja tehdessä varmistetaan eläinten kokonaislukumäärän täsmääminen eläinluetteloon ja eläinrekisteriin. Valvonnassa varmistetaan myös, että ilmoitukset eläinluetteloon ja -rekisteriin on tehty ajoissa. Lisäksi tarkastetaan eläinten korvamerkit.

Vähintään 5 prosenttia tukia hakeneista tiloista täytyy tarkastaa vuosittain, jotta viljelijätukia voidaan maksaa. ELY-keskukset yrittävät saada valvonnat tehtyä marraskuun puoliväliin mennessä. Tilat valitaan valvontaan satunnaisen tai painotetun otannan perusteella.

 

Lähde: Maaseutuvirasto, Mavi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä