Olet täällä

Poikkeuksellisen edullinen lannoitteiden hintataso jatkuu

Uuden lannoitevuoden myynti alkaa torstaina 29.6. ja toimitukset käynnistyvät heinäkuun alusta.

Lannoitteiden hinnat laskevat toukokuun hintoihin verrattuna 15–20 %. Viime lannoitevuoteen verrattuna hinnat ovat noin 5−8 % korkeammat.

− Lannoitteiden hinnat ovat edelleen poikkeuksellisen edulliset viime vuotta edeltäviin vuosiin verrattuna, toteaa Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen.

Myös Keski-Euroopassa lannoitekausi on avattu viime vuotta korkeammalla hintatasolla. Maailmanmarkkinoilla lannoitteiden hintakehityksen taustalla on hyvänä jatkunut kysyntä ja valmistuskustannusten nousu mm. Kiinassa.

YaraMila NPKS –lannoitteiden myynti Suomessa kasvoi päättyneellä lannoitekaudella.

− Fosforilannoituksen merkitys on tiedostettu uudelleen. Koetulokset osoittavat, että YaraMila-lannoitteiden oikealla käytöllä voidaan nostaa satotasoja ja parantaa viljelyvarmuutta, sanoo Yara Suomen johtava agronomi Juha Liespuu.

Uusi säkkikoko tehostaa käsittelyä

Yaran lannoitteiden suursäkkien koko muuttuu 650 kilosta 700 kiloon vaiheittain heinäkuun ja tammikuun välisenä aikana. Suursäkkien korkeus kasvaa noin 10 senttimetriä, mutta ympärysmitta ei muutu.

Suurempi säkkikoko tehostaa logistista ketjua kuljetuksissa ja maatiloilla. Uusi säkkikoko mahdollistaa kuorma-autojen kantavuuden hyödyntämisen entistä paremmin. Viljelijöiden mielipidettä uudesta säkkikoosta kysyttiin, ja noin 80 prosenttia vastaajista piti suurempaa säkkikokoa selkeästi entistä parempana.

Asiakaskokemusta mitataan

Yara on mitannut asiakkaidensa asiakastyytyväisyyttä kuluneella lannoitekaudella. Mittaus  laajenee tällä kaudella koskemaan kaikkia ostotapahtumia ja lannoitetoimituksia.

− Saimme mittauksessa hyvää palautetta viljelijöiltä etenkin lannoitteiden hyvästä laadusta. Kehityskohteet liittyivät toimitusketjun eri vaiheisiin. Hyvä asiakaskokemus on jatkuvan kehittämisen kulmakivi,  joka ohjaa Yaran kaikkea liiketoimintaa, kiteyttää Timo Räsänen.

 

Lisätietoja: Timo Räsänen, kaupallinen johtaja, Yara Suomi Oy, puh. 050 3374 514

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä