Olet täällä

Heinä-syyskuussa viljaa siirtyi markkinoille viime vuotta vähemmän

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilaston mukaan viljaa siirtyi vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä eli heinä-syyskuussa maatiloilta markkinoille yhteensä 582 miljoonaa kiloa. Määrät putosivat ruista lukuun ottamatta kaikissa viljoissa verrattuna vastaavaan ajankohtaan viime vuonna.

 

Jyrkin pudotus rypsillä ja rapsilla

Leipävehnää siirtyi maatiloilta markkinoille 48 miljoonaa kiloa, joka on 34 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Rehuvehnää siirtyi 81 miljoonaa kiloa, joka on kolme prosenttia viime vuotista vähemmän. Ruista siirtyi 47 miljoonaa kiloa, joka on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Mallasohraa siirtyi 37 miljoonaa kiloa ja viime vuoteen verrattuna määrä vähentyi 9 prosenttia. Rehuohraa siirtyi 192 miljoonaa kiloa, 17 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Kauraa siirtyi 178 miljoonaa kiloa, mikä on 25 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan edellisvuonna.

Jyrkintä pudotus oli rypsillä ja rapsilla, joita siirtyi maatiloilta markkinoille yhteensä 5 miljoonaa kiloa. Määrä on 56 prosenttia pienempi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

 

Elintarvikekäytössä ei muutoksia

Kotimainen teollisuus käytti viljaa yhteensä 375 miljoonaa kiloa, josta elintarvikekäyttöön meni 104 miljoonaa kiloa ja rehukäyttöön 187 miljoonaa kiloa. Elintarvikekäytössä ei tapahtunut muutoksia verrattuna viime vuoteen, kun taas rehukäyttö kasvoi edellisvuodesta yhdeksän prosenttia.

 

 

Lähde: Luke: Teollisuuden ja kaupan viljan osto-, käyttö- ja varastotilastot

Kommentit

Samankaltaista sisältöä