Olet täällä

Reilu Teko -säkkikeräys ylsi jälleen kelpo suoritukseen - kovin nousija oli Härmänmaan 4H-yhdistys

4H-nuoret keräsivät viime kesän Reilu Teko -kampanjassa 656 tonnin edestä lannoite- ja siemensäkkejä. Määrä on hieman viime vuotta pienempi, mutta kokonaisuudessaan keräysmäärä on pysynyt viime vuodet melko vakaana.

Keräyksellä saatiin talteen noin 70 prosenttia maailoille toimitetuista lannoitesäkeistä. Säkit päätyvät pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen uusiomuovin raaka-aineeksi.

Härmänmaan 4H-yhdistys petrasi eniten

”Tavoite on saada kaikki säkit kerättyä ja siihen on vielä matkaa. Mutta hieno tulos tämä silti on”, Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen kiitteli viime perjantaina pidetyssä säkkikeräyksen tulosten julkistamistilaisuudessa.

Tilaisuudessa Räsänen luovutti Suomen 4H-liiton tuoreelle toimitusjohtajalle Tomi Alakoskelle noin 128 000 euron arvoisen shekin. Keräyksen tuotoilla maksetaan säkkikeräykseen osallistuneiden nuorten palkat sekä tuetaan nuorisotyötä.

Palkitsemistilaisuudessa Yara Suomi luovutti Suomen 4H:lle 128 419 euron arvoisen shekin. Edessä vasemalla Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen, keskellä maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja oikealla 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Tilaisuudessa palkittiin myös 4H-yhdistys, joka onnistui eniten kasvattamaan säkkien keräystä viime vuoteen verrattuna. Voitto meni Härmänmaan 4H-yhdistykselle, joka haali säkkejä kasaan lähes 5500 kiloa enemmän kuin viime vuonna. Kokonaisuudessaan yhdistys keräsi säkkejä 32 557 kiloa.

Uusia pelillisiä tuulia Reilu Teko -keräykseen

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö ja kampanjan suojelija Jaana Husu-Kallio kannusti kehittämään toimintaa myös jatkossa. ”Aina pitää keksiä jotain uutta. Kannustan biotalouden näkökulmasta harkitsemaan uusia pakkausmateriaaleja sekä uusien yhteistyökumppanien hakua.”

Alakoski totesi, että yhteiskunnan muuttuessa 4H:nkin pitää olla muovautumiskykyinen ja pysyä muutoksessa mukana. Tällä hetkellä esimerkiksi Reilu Teko -keräykseen suunnitellaan pelillisiä ulottuvuuksia, Alakoski paljasti. Tämä voisi houkutella lisää nuoria mukaan keräykseen.

Säkkikeräyksellä jo yli 40 vuoden perinteet

Säkkikeräyksen järjestivät Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset ja Yara Suomi. Yara Suomi on keräyksen päärahoittaja ja organisoi säkkien kuljetuksen keräyspisteiltä jatkokäyttöön. Keräykseen osallistuivat myös Hankkija, Lantmännen Agro, Raisioagro sekä Tilasiemen.

Säkkikeräyksellä on edistetty maatilojen lannoite- ja siemensäkkien kierrätystä sekä paikallisten nuorten työllistymistä vuodesta 1975 lähtien.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä