Olet täällä

Fazer Myllyn viljojen perushinnat 2.3.2018

Fazer Myllyn viljojen perushinnat

Nousua sadon 2018 kevät- ja syysvehnän noteerauksissa. Kevät- ja syysvehnälle on myllykäytössä hyvin kysyntää myös sadosta 2018. Hyvästä valkuaistasosta maksetaan lisäksi kevät- ja syysvehnälle hyvin laatulisää, tutustu laatuhinnoitteluumme. Kevätvehnä on erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto kevään 2018 kylvöille perushintanoteeraus, laatuhinnoittelu ja laaturiskit huomioiden, esim. kauraan verrattuna.

Viljalajien perushinnat toimitettuna Fazer Finland Oy, Fazer Myllylle Lahteen ja alla mainituille Suomen Viljava Oy:n varastoille. Lopullinen hinta määräytyy viljan laadun perusteella.

Laatuhinnoittelu kiinnitetään sopimushetkellä, eli samalla kun hinta kiinnitetään. Perushintanoteerauksia tarkistetaan tarvittaessa päivittäin markkinatilanteen mukaan. Hintanoteeraukset koskevat alkuperältään suomalaista viljaa, joka täyttää Fazer Myllyn laatuvaatimukset. Kiinteähintaisia viljelysopimuksia tulevista sadoista tarjoamme niin kauan, kunnes tarvittava määrä on tullut täyteen. 

 

Tekijä: 

Kommentit

Anonymous

Kyllä tuosta näkee, että ei ole mitään tekemistä järjen kanssa rukiin hinnoittelussa. Täysin harrastelua vehnään verrattuna. Kun siihen vielä lisätään se, että ruista ei ole ensi syksynä edes tarjolla, niin ilmaiseksi menee.
Nyt ei kannata myydä kiloakaan ruista, ennen kuin tiedetään ensisyksyn hinnat.

Kotimaista ruista 100%

mainostetaan että kotimaista ruista 100% leivästä mutta mitään ei olla valmiita maksamaan viljelijälle. TÄYTTÄ PELLEILYÄ!
Onko Fazerkin jo ulkomaalaisessa omistuksessa? Ilmeisesti. kaikki ulkomaalaiset yritykset jotka käyttävät viljaa tulevat Suomeen, koska täällä on Euroopan halvin raaka-aine.

Anonymous

Aikoinaan Fazer nosti leivän hintaa juuri ennen Suomen EU-liittymistä. Mainosti samalla että leivän hinta laskee kun liitytään Euroopan unioniin. Laskikin liittymisen jälkeen leivän hinnan Suomessa takaisin vanhaan tasoon. Viljan, ruis Suomessa, hinnan laski puolestaan eu-tasolle. Käytännössä siitä sai myydessä saman mitä rehuohrasta. Tämä siksi että Saksasta pystyi ostamaan ruista 80-100 euron hintaan FOB. Laatu paljon huonompaa mitä kotimaisen.

Silloin MT-lehdessä oli erään suivaantuneen isännän myyntiilmoitus rukiista: "myydään ruista rehuksi - mieluummin sioille kuin Fazerille" Aika kuvaavaa!

Kuka muistaa vielä tämän?

Vähän on samalla firmalla nytkin tuon edellä kuvatun kaltainen suhtautuminen tuottajaan vallalla . Ei ehkä niin paha, mutta ....

Juhlapuheissa ylistetään ja kehutaan rukiin viljelijää. - ostohintatarjous kertoo tällä hetkellä taas jotain muuta! Muistakaa että ruisleivässä viljelijän osuus on vain noin 5 prosenttia !! Jos rukiista maksettaisiin mitä kuuluu, ei se juuri ruisleivän kuluttajahintaa muuta.

Kannattaisiko vähän miettiä ja äänestää asiassa jaloilla, eli raa'asti pois ruis viljelysuunnitelmista!

Samankaltaista sisältöä