Olet täällä

Vyr: Maailman viljamarkkinauutiset lyhyesti

Kotimaassa leipävehnän hinta on laskussa ja myllykauran pienessä nousussa, Vilja-alan yhteistyöryhmä Vyr tiedottaa. Rypsin ja rapsin kohdalla hintamuutokset ovat edelleen pysyneet pieninä. VYR:in kotimaan hintaseurantaan pääset tästä.

Euroopan vehnämarkkinat pienessä laskussa

Matifin rapsifutuuri laski loppuvuoden juhlapyhien aikaan alimmilleen kolmeen kuukauteen, mutta sittemmin rapsi on seurannut soijaa ja noussut. Rapsin kysyntä EU:n sisämaan puristamoihin on kasvanut hieman. Myös biodieselin marginaalit ovat parantuneet.

Euroopan vehnämarkkinat ovat olleet pienessä laskussa tällä viikolla, mihin syynä ovat pitkään hitaina jatkuneet viennit. Venäjän viennit näyttäisivät jatkuvan odotuksia vilkkaampana, vaikka tahti on hidastunut syksystä.

Leipävehnän hintanoteeraus Saksassa oli tällä viikolla tasolla 208,50 euroa tonnilta ja rehuohran hintanoteeraus tasolla 207,00 euroa tonnilta.

Kuivuus verottaa Brasilian soija- ja maissikasvustojen kehitystä

Pitkään jatkunut kuivuus on heikentänyt Brasilian soija- ja maissikasvustojen kehitystä. Pudotusta tuli kuitenkin vain yksi prosentti ja vientivientivolyymin odotetaan pysyvän viime vuoden tasolla.

Yhdysvaltojen delegaatio palasi kauppaneuvotteluista Pekingistä, mutta uusista soijakaupoista ei odotuksista huolimatta ole vielä kuulunut. Tästä syystä Chicagon soijafutuurit kääntyivätkin laskuun eilen torstaina. Yhdysvaltojen vehnämarkkinat ovat sen sijaan hieman nousseet viime viikosta.

Mustanmeren alueella on tänä talvena tullut useita lumipyryjä. Koko Ukrainan alueella on parhaillaan lunta, ja lämpötilat pysyvät suhteellisen matalina. Venäjän keskiosissa ja Volgan alueella on myös runsas lumikerros. Tänä vuonna Mustanmeren alueen kasvustot ovatkin hyvin suojassa talvituhoilta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä