Olet täällä

Maatilat voivat nyt hakea valtiontakausta tilapäisiin maksuvalmiusongelmiin

Maatilat voivat hakea 30.6.2019 asti ELY-keskuksesta valtiontakausta pankkilainalle, joka parantaa tilan maksuvalmiutta, Ruokavirasto tiedottaa.

Valtiontakausta voidaan myöntää enintään viideksi vuodeksi luotolle, joka on myönnetty maatalouden tuotantotoiminnan maksuvalmiuden parantamiseksi.

Valtiontakauksen enimmäismäärä 50 000 euroa

Valtiontakauksen kohteena olevan luoton määrä saa olla enintään 62 500 euroa. Valtiontakaus saa olla enintään 80 prosenttia takauksen kohteena olevan luoton määrästä eli enintään 50 000 euroa.

Takauksen myöntämisen ehtona on, että maatila on tilapäisissä maksuvalmiusongelmissa toimintaympäristön muutosten tai poikkeuksellisten sääolojen vuoksi. Maatilalla tulee lisäksi olla edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan.

Viljelijät voivat hakea valtiontakausta lomakkeella 493, joka on saatavilla ruokavirasto.fi-sivustolta. Lomake on palautettava ELY-keskukseen viimeistään 30.6.2019. Päätöksenteko alkaa ELY-keskuksissa maaliskuun aikana.

 

Lähde: Ruokavirasto

 

Kommentit

Anonymous

On vaarassa että rahaa pumpataan taas tiloille jotka ovat jatkuvasti maksuvaikeuksissa.Mitä järkeä on tukea tiloja, jotka eivät pysy muuten pystyssä.Ja rahat on poissa kannattavien tilojen laajennus hankeista.

korosenjari

Mielenkiintoinen muutos lainoihin. Monet yrittäjät ovat hakeneet pikalainoja.
Toki tuollainenkin rahoitus voi olla järkevä vaihtoehto lyhyeksi ajaksi, mutta onhan valtiontakaus aina valtiontakaus.

Samankaltaista sisältöä