Olet täällä

Ota sopimusvaihtoehdot haltuun ja hallitse hintariskiä

Vilja- ja öljykasvikaupan tekoon on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia sopimusvaihtoehtoja. Eri sopimusratkaisuja yhdistelemällä hyödyt eniten.

Vilja- ja öljykasvimarkkinoilla hintataso vaihtelee joskus runsaastikin vuosien ja vuodenaikojen välillä sekä saman satokauden aikana. Hintakehityksen seuraamisella ja hintojen kiinnittämisellä on suuri vaikutus sadon kokonaishinnan muodostumiseen. Aktiivisuus ja monipuolinen sopimusvaihtoehtojen hyödyntäminen palkitaan, sillä hintariskiä voi hallita hintojen osittaisella kiinnittämisellä. On myös hyvä tiedostaa, että hinnan kiinnittämättä jättäminen on iso päätös.

Viljelijän Avena Berner tarjoaa vilja- ja öljykasvikaupan tekoon erilaisia sopimusvaihtoehtoja. Nyt-sopimus on perinteisin tapa tehdä kauppaa. Termiinisopimuksessa hinta kiinnitetään tulevalle toimitusjaksolle etukäteen. Basis-sopimuksessa hinnoittelu tehdään pörssihintaan suhteutettuna viljelijän haluamana ajankohtana.

Eri sopimusvaihtoehtoja hyödyntämällä ja niitä yhdistelemälle luot omalle tilallesi sopivan tavan ja rytmin tehdä vilja- ja öljykasvikauppaa. Tartu siis mahdollisuuteen ja hallitse satosi hintariskiä.

Alkavassa julkaisusarjassamme esitellään tarkemmin Viljelijän Avena Bernerin tarjoamat sopimusvaihtoehdot. Seuraa siis julkaisujamme! 

 

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä