Olet täällä

Nyt-sopimus – suoraviivainen ja nopea tapa tehdä viljakauppaa

Kaipaatko nopeaa kaupantekoa vilja- ja öljykasvisadollesi? Nyt-sopimuksella sovit sadollesi hinnan ja toimituksen suoraan kaupantekohetkellä!

Kun haluat myydä vilja- tai öljykasvisatosi ja toimittaa sen heti, on Nyt-sopimus oikea vaihtoehto myyntisopimukseksi. Kaupantekohetkellä sovitaan erän koko ja sille senhetkinen Nyt-hinta. Sopimuksen mukainen erä toimitetaan sovittuun toimituspaikkaan 30 päivän kuluessa sopimuksenteosta.

Nyt-sopimuksen hinnoittelussa perushinta muodostuu myyntihetkellä vallitsevan hintatason mukaisesti. Jos tuntee markkinakehityksen suuntaviivat hyvin, voi Nyt-sopimuksen kautta myydä satonsa parhaan hintatason vallitessa. Aina markkinakehityksen ennustaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Nyt-sopimuksen kautta hintariskin hallinta on haastavaa, sillä sadon hinta on markkinakehityksen heiteltävissä.

Nyt-sopimus on yksinkertainen ja suoraviivainen tapa tehdä vilja- ja öljykasvikauppaa nopeasti. Erityisesti puintiaikaan se on tehokas keino saada siiloihin tilaa puitavalle sadolle. Nyt-sopimus on hyvä vaihtoehto yhdistää muihin sopimusmalleihin ja hallita siten hintariskiä.

Lue lisää muista sopimusvaihtoehdoista julkaisusarjassamme, jossa esitellään tarkemmin Viljelijän Avena Bernerin tarjoamat sopimusvaihtoehdot vilja- ja öljykasvikauppaan. Seuraa siis julkaisujamme!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä