Olet täällä

Viljan hintoihin ei odoteta merkittäviä korotuksia

Kylvöt ovat onnistuneet suuressa osassa maata hyvin ja ainakin kylvöjen perusteella odotetaan hyvää satoa. Viljelijät ovat tehneet viljelypäätöksensä yhä enemmän kysyntänäkymien ja hintasuhteiden perusteella.

Maailman viljamarkkinat

Maailman viljatilanne vaikuttaa viljan hintaan myös Suomessa. Satovuoden 2016/2017 viljasato on ennustettu historian toiseksi suurimmaksi. Myös viljan kulutuksen ennustetaan kasvavan. Vehnävarastojen ennustetaan kasvavan hieman entisestään, joten vehnän maailmanmarkkinahinta tuskin nousee merkittävästi. Rehuviljojen kysynnän arvioidaan kasvavan. Tuotanto ja kulutus ovat kuitenkin tasapainossa, joten rehuviljojen hinnat pysyvät todennäköisesti ennallaan.

Viljatilanne Suomessa

ProAgrian mukaan rehuohran ja kevätvehnän viljelyalat Suomessa ovat hieman pienenemässä. Kauran viljelyala puolestaan on hieman lisääntynyt. Myös öljy- ja valkuaiskasvien viljelyalan arvioidaan kasvavan.

Viljan tarjonta on runsasta suhteessa kysyntään, joten hinnat ovat pysyneet alimmillaan sitten vuoden 2010. Kauran ja rehuohran hintaan ei ole odotettavissa juurikaan muutosta. Vehnän hinnan ennustetaan hieman nousevan syksyllä.

Viljan hintoihin ei siis ole luvassa merkittäviä korotuksia. Keskeiseksi nousevatkin eri viljelykasvien hintasuhteet.

Lähde: Käytännön Maamies

Kommentit

Taas se alkoi

Että viljan hinaan ei ole odotettavissa merkittäviä korotuksia. SUOMALAINEN maanviljelijä odottaa merkittäviä korotuksia ja vähintään samaa hintaa kuin Euroopassakin.
Sääilmiöt Suomessa,Euroopassa ja muualla maailmassa voivat vielä vaikuttaa satoon. LIsäksi Suomen viljan hinta on naurettavan matalalla tasolla verrattuna panosten ym hintaan.

työn orja

Toivottavasti viljan hinta ottaa noususuunnan että mekin jotka emme viljele hömpää vaan uhraudumme viljelemään riskillä viljaa niin saisimme siitä työstä myös palkkamme.

Samankaltaista sisältöä