Olet täällä

Sampo-Rosenlew Oy ja Horisont Enterprises Agrimarket-ketjun vuoden 2010 yhteistyökumppanit

Agrimarket-ketju valitsee vuoden yhteistyökumppanin maatalous- ja konekaupan sekä rauta- ja puutarhakaupan alalta. Valitut yhteistyökumppanit ovat alansa edelläkävijöitä, jotka kehittävät tuotteitaan ja toimintaansa voimakkaasti sekä toimivat Agrimarket-ketjun toimintatapojen ja arvojen mukaisesti. Tärkeä kriteeri on yhteistyön sujuvuus ja taloudellinen menestys.

Sampo-Rosenlew on kotimainen maailmanmerkki

Suomalainen Sampo-Rosenlew valmistaa puimureita Porissa. Hankkija-Maatalouden ja Sampo-Rosenlewin pitkä yhteistyö on vahvistanut Sampo-Rosenlewin puimureiden markkinaykköseksi Suomessa. Useampi kuin joka toinen Suomessa ostettu leikkuupuimuri on Sampo-Rosenlew-merkkinen. Yhteistyö tehtaan kanssa on erittäin hedelmällistä. Tehdasympäristö on tärkeä osa konemyyjien vuosittaista konekoulutusta. Puimurikurssit ovat tunnettuja ja arvostettuja viljelijäasiakkaiden keskuudessa.

Sampo-Rosenlew–puimurit on kehitetty erityisesti suomalaisiin olosuhteisiin, suomalaiselle maatalousyrittäjälle. Sampo-Rosenlew–puimurit saavat asiakkailta erityisen runsaasti kiitosta hyvästä puhdistettavuudestaan, ja toimivasta huolto- ja varaosapalvelusta. Sampo-Rosenlew-puimurit voidaan varustella tarkasti asiakkaan toiveiden mukaan.

Sampo-Rosenlew Oy on perustettu vuonna 1991 Timo Prihtin ostettua yrityksen. Teollinen toiminta tuotantotiloissa on alkanut jo vuonna 1853, jolloin Oy W Rosenlew Ab perheyritys aloitti toimintansa. Leikkuupuimurivalmistus alkoi Porissa vuonna 1957. Sampo-Rosenlew Oy:n liikevaihto oli vuonna 2009 noin 90 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa sillä on noin 580 henkilöä. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Jali Prihti ja hallituksen puheenjohtajana Timo Prihti. Omistajien vahva panos ja sitoutuminen näkyy kaikessa toiminnassa positiivisena. Myös yhtiön kansainvälinen menestyminen heijastuu positiivisesti Suomen markkinoille.

Horisont Enterprises: innovatiivisia tuotteita puutarhaan

Horisont Enterprises Ltd Oy on toiminut Agrimarket-ketjun puutarhakaupassa yhteistyökumppanina 2000-luvun alusta lähtien. Horisont Enterprisesin valikoimiin kuuluvat vapaa-aikaan ja puutarhaan liittyvät tuotteet kuten kasvihuoneet, kompostorit, Ötökkä-hyönteistorjunta-aineet, grillit- ja grillaustarvikkeet.

Vuonna 2005 Horisont Enterprises esitteli uuden sukupolven kasvihuoneen, joka on valmistettu ohuesta, iskunkestävästä, kirkkaasta polykarbonaattilevystä. Tuote tuli S-ryhmän yksinmyyntiin ja ”särkymättömästä” kasvihuoneesta tuli heti myyntimenestys. Vuonna 2008 särkymättömästä kasvihuoneesta esiteltiin kehittyneempi Snap –n- Grow-versio, joka on entistä helpompi koota.

Vuoden 2009 syksyllä Horisont Enterprises löysi Australiasta uuden lämpökompostorin talousjätteiden kompostointiin. Patentoidun kompostointikeuhkon ansiosta kompostointi on tehokasta. Myös tästä tuotteesta tuli Agrimarketeissa heti myyntimenestys.

Agrimarket-ketjun Multasormi-puutarhamyymälä haluaa olla edelläkävijä puutarha-alalla Suomessa, ja Horisont Enterprisesin kaltainen toimittaja on meille erittäin tärkeä. He kuuntelevat Multasormen tarpeita ja etsivät juuri sopivia tuotteita ketjun ja koko S-ryhmän valikoimiin. Yhteistyö toimittajan kanssa on sujunut kitkattomasta, ja he osallistuvat säännöllisesti puutarhamyyjiemme koulutuksiin. He ovat järjestäneet myös sujuvan varaosapalvelun ja asiakkaillemme mahdollisuuden tilata pystytyspalvelu ostamilleen kasvihuoneille.

Ennakkoluuloton toimintatapa on tyypillistä Horisont Enterprisesille: rohkea uutuustuotteiden valinta on tuonut paljon kilpailuetua molemmille yrityksille. Horisont Enterprises sijaitsee Helsingissä ja sen palveluksessa työskentelee vakituisesti 7 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli juuri päättyneenä tilivuonna 5 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

Konekaupan johtaja Risto Varis puh. 010 76 83050
Rauta- ja puutarhakaupan johtaja Auvo Kinnunen puh. 010 76 83026

Samankaltaista sisältöä