Olet täällä

Onko kasvinsuojeluruisku varmasti kunnossa?

Viljatiloilla viiden vuoden välein tehtävä ruiskun testaus varmistaa, että ruisku on kunnossa. Ruiskun kannalta kriittistä aikaa on kuitenkin talvi. Usein ruiskut varastoidaan kylmissä konehalleissa, jolloin jäätyminen voi aiheuttaa vaurioita. Pakkasnesteen lisääminen ruiskuun ja liuoksen kierrättäminen on välttämätöntä. Se estää talvivaurioita, mutta esim. painemittariin ei tätä pakkasnestettä mene ja mittarin jäätyminen voi aiheuttaa sen, että lukemat eivät ole oikeita.

Ruiskujen  testauksia  tekevä Mikko Knuutila (www.ruiskuntestaus.fi) Loimaalta tarkistaa tällä laitteella  ruiskun pumpun tuoton ja painemittarin oikeellisuuden.

Jukka Knuutila tarkistaa ruiskun suuttimien antaman nestemäärän mittakannulla.

Mv. Jorma Inkivaara Somerolta oli ennen testiin tuloa vaihtanut ruiskuun uuden painemittarin,mutta tarkistuksessa sen mittatarkkuus ei ollut riittävä ja se vaihdettiin testauksen yhteydessä uuteen.

Vasemmalla oleva mittari uusittiin kaksi vuotta sitten ruiskun testauksen yhteydessä mutta pakkanen on viime talvena vioittanut mittaria ja sen antama lukema poikkesi liikaa todellisesta. Painemittari kannattaakin irrottaa talveksi ja varastoida lämpimässä.

Berner Oy - Kasvinsuojelu ja Puutarhanhoito

Samankaltaista sisältöä