Olet täällä

Uuteen kasvinsuojelukauteen puhtaalla ruiskulla

Nyt kannattaa kasvinsuojeluruisku huoltaa ja puhdistaa pian alkavalle kasvinsuojelukaudelle.

Syksyllä ruiskuun kaadettu pakkasneste kannattaa ottaa talteen. Pakkasnesteen voi hyödyntää uudelleen seuraavana syksynä.

Ruiskun tankkiin jää yleensä 0,5-1,5 litraa nestettä riippuen tankin koosta ja muodosta. Pumppuun, venttiilistöön, suodattimiin, letkuihin ja puomistoon liuosta voi jäädä jopa 10 litraa. Siksi ruiskun huolellinen puhdistus ja huuhtelu on tärkeää uuteen kasvinsuojelukauteen valmistauduttaessa.

 

Ruiskua puhdistettaessa kannattaa varmistaa että kasvinsuojeluruiskun virallinen testitarkastus on edelleen voimassa.

 

Suuttimet pitää irroittaa ja puhdistaa. Tarvittaessa vialliset tai käytössä kuluneet uusitaan. Jos ruiskutuksia tehdään lohkoilla, jotka rajoittuvat vesistöön, pitää hankkia tuulikulkeumasuuttimet, joilla päästään tiettyjä kasvinsuojeluaineita käyttämään lähellä vesistöä.

Ruisku on testattava viiden vuoden välein

 

 

Suodattimet irroitetaan ja niihin keräytyneet epäpuhtaudet poistetaan pesuaineliuoksellaRuiskun tankkiin lisätään vettä ja ruiskunpesuainetta. Liuosta pitää olla vähintään puolitankillista. Sekoituksen ollessa päällä tankin sisäosia voi vielä puhdistaa harjalla tai painepesurilla. Tankista pesuliuos ruiskutetaan esim. kesantopellolle. Lopuksi ruisku huuhdellaan vielä puhtaalla vedellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puhdasvesi huuhtelun yhteydessä on syytä vielä varmistaa, että kaikista suuttimista tulee tasainen nestesuihku.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä