Kasvinäytteiden otto nyt ajankohtaista

Kasvianalyysillä selvitetään kasvien kasvukauden aikainen ravinnetilanne. Sen avulla voidaan tarkentaa lohkon lannoitusta ja vaikuttaa kasvien sadontuottokykyyn. Analyysi paljastaa piilevät ravinnepuutokset ennen kuin niitä kasvustosta silmämääräisesti havaitsee.

Kasvianalyysillä selvitetään kasvien kasvukauden aikainen ravinnetilanne. Sen avulla voidaan tarkentaa lohkon lannoitusta ja vaikuttaa kasvien sadontuottokykyyn. Analyysi paljastaa piilevät ravinnepuutokset ennen kuin niitä kasvustosta silmämääräisesti havaitsee. Kun kasvianalyysi tilataan Yara Megalab™ -tilauksena, viljelijä saa viikon sisällä näytteen lähettämisestä tarkan tiedon kasvin ravinnetilasta sekä ohjeen, millä tuotteilla ravinnepuutosta kannattaa lähteä korjaamaan. Analyysitulos ja lannoitussuositus tulee tilaajan sähköpostiin ja on myös nähtävissä osoitteessa www.tuloslaari.fi.

Edustava ja riittävä määrä näytettä

On tärkeää, että näyte on edustava, eli kerätään useita osanäytteitä kasvustosta. Näytteeseen otetaan vain kasvin maanpäällinen osa ja näytteeseen ei saa tulla maata. Jos näytteeseen otetaan jo vioittuneita kasvin osia, tulisi ottaa vertailukohdaksi myös erillinen terveen kasvuston näyte. Lähetä näytettä riittävästi, suositeltava määrä on vähintään 150 grammaa, eli kaksi reipasta kourallista tai litran muovipussi täyteen pakattuna.

Näyte lähetetään laboratorioon ”pikapakettina” eli Morning Express9-pakettikorttia käyttäen, ettei näyte ehtisi pilaantua matkalla ja mieluummin alkuviikosta, ettei se jää seisomaan viikonlopuksi postiin.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja