Olet täällä

Perunan ja vihannesviljelyn peltopäivät keräsivät väkeä Satakunnassa

Torstaina 8.8 järjestettiin Köyliössä peruna- ja vihannesviljelijöille suunnatut koulutuspäivät. Apetit Pakaste Oy:n Räpin koetilalla, Satakunnassa varjellen viljelty -hankkeen päivässä keskityttiin vihannesten viljelyyn liittyviin asioihin. Finnamyl Oy:n peltopäivillä sen sijaan tutustuttiin uusiin tärkkelysperunalajikkeisiin sekä perunan kasvitautitilanteeseen ja lannoitukseen. Tilaisuuksissa oli paikalla yhteensä noin 150 asiasta kiinnostunutta viljelijää.

Kuva: Pyhäjärvi instituuttiRäpin koetilalla tutustuttiin laajasti tänä vuonna toteutettuihin kokeisiin. Herneen lajikekokeessa haetaan uusia lajikkeita sopimusviljelyyn. Kasvuaika, sato, ja tautiherkkyys ovat kriteerejä, joilla lajikkeiden soveltuvuutta mitataan. Lannoituskokeissa testissä olivat herneen tarkennettu lannoitus ja erilaiset lantun boorilannoitusohjelmat. Muita aiheita peltopäivillä olivat muun muassa porkkanan kasvinsuojelu, tuholaisverkon käyttö lantulla, kastelulaitteet ja torjunta-aineresistenssin kehittyminen.

Tärkkelysperunatilaisuudessa esittelyssä oli uusia lajikkeita, perunan ajankohtaiset kasvinsuojeluasiat ja lannoituskoe, jossa typen jakamisen sekä fosforilisälannoituksen vaikutuksia verrataan pelkkään kevätlannoitukseen.

Tekijä: 

Samankaltaista sisältöä