Olet täällä

Kalkitukset käyntiin Etelä-Pohjanmaalla - Katso video

Talven 2014 kalkituskausi polkaistiin käyntiin eilen keskiviikkona 15.1. Antti Joensuun pellolla Alajärvellä. Urakoitsija Ahti Pokela pääsi levittämään ensimmäisiä Nordkalkin Vimpelin tehtaan tilauksia, kun muutaman päivän pakkanen oli jäädyttänyt lähes lumettoman pellon kantavaksi.

Talon vanha isäntä Tarmo Joensuu oli hakenut kalkit traktorilla Nordkalkin Vimpelin tehtaalta, minne levityskohteesta on vain noin kymmenen kilometrin matka. Joensuu kertoi myös kyntäneensä lohkon syksyllä erityisen huolellisesti, jotta tuleva kalkinlevitys sujuisi hyvin. Urakoisija Pokelan mukaan tilauksia talvelle on jo jonkin verran, mutta hän toivoi viljelijöiden aktivoituvan kalkkikaupoille nyt, kun levitys on jo mahdollista.

Myös muutamalla muulla paikkakunnalla Etelä-Pohjanmaalla on viikon aikana nähty kalkinlevittäjiä liikkeellä.

Jos ylläoleva video ei selaimessasi näy, voit katsoa sen myös täältä

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä