Olet täällä

Ruiskut kuntoon

Nyt on hyvä aika tarkistaa ruiskun kunto. Talven jälkeen usein ilmaantuu vuotoja tai tukkeumia, jotka on korjattava ennekuin ruiskutukset alkavat.

Ruiskuntarkastaja Mikko Knuutila Loimaalta  (oikealla) tarkisti  somerolaisen  Matti Yliluikki  ruiskun kunnon 17.42014. Matti Ylilluikki viljelee mm. varhaisporkkanaa ja perunaa, joilla ruiskutus on ajankohtainen lähipäivinä. Viiden vuoden välein on ruiskulle tehtävä myös virallinen kuntotesti, jossa tarkistetaan kaikki ruiskun toimintaan vaikuttavat kohdat.
Ruiskun keväthuollon yhteydessä voi myös vaihtaa tuulikulkeumaa alentavat suuttimet, koska monilla aineilla ruiskuttaminen lähellä vesistöä edellyttää tällaisten suuttimien käyttöä. Lista suuttimista, joilla tuulikulkeumaa voidaan vähentää, löytyy Tukesin kotisivuilta www.tukes.fi

Hyväksytystä testauksesta  saa tarran, joka kiinnitetään ruiskun runkoon.

Berner Oy tekee vuosittain runsaasti kasvinsuojelukokeita pienillä ruiskuilla. Niidenkin kunto tarkistetaan säännöllisesti.

Samankaltaista sisältöä