Olet täällä

Maanmuokkauksen taideteoksia tehtiin SM-kynnöissä viikonloppuna

Traktorikynnön suomenmestaruuskilpailut ratkaistiin Helsingissä Haltialan tilalla 26.-27.9. Kilpailussa taidonnäytteitään esittivät niin konkarit kuin nuoremmatkin tulokkaat. Sm-kyntöjen yhteydessä ratkaistiin myös traktorikynnön nuorten pohjoismainen mestaruus. Tapahtuman pääorganisoija oli Maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa Ry.

Kyntösuorituksella tarkat säännöt

Kilpailussa GPS-laitteiden, laserin ym. apuvälineiden käyttö on kielletty. Niiden käytöstä vähennetään aina 10 pistettä. Sänkikynnössä tavoitellaan viiluja, jotka ovat muodoltaan pyöristyneitä ja murentuneita. Nurmikynnössä viilujen tulee olla kokonaisia ja kiinteitä. Kokonaisaikaa 20 aarin kyntösuoritukselle on 160 minuuttia. Lisäksi avaukseen voi käyttää aikaa 20 minuuttia.

Mestaruus kyntökonkareille

Perjantaina kynnettiin sänkikynnön ja lauantaina nurmikynnön mestaruudesta. Molempien mestaruudet vei nimiinsä kansikuvassa ensimmäisiä nurmikynnön viiluja tarkasteleva Jarmo Itälehto Ilmajoelta.  Hopeatilan molemmissa sarjoissa kynti lohjalainen Matti Ruotsalaista taidonnäytettäRautiainen. Molemmat ovat menestyneitä SM-kilpakyntäjiä monelta vuodelta.

Nuoret mittelivät PM-kynnöissä

Samalla miteltiin nuorten pohjoismaiden mestaruus kilpakynnössä. Sarka-aurojen voiton kynti tanskalainen Martin Lindberg Velling. Paluuaurojen mestari oli ruotsalainen Emil Solberg. Sarka-auroissa Suomelle pronssitilan toi Juhani Grönlund.

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä