Olet täällä

Pellon pientareiden niittourakka 600 000 kilometriä

Keskimääräinen suomalainen pelto on pinta-alaltaan 2,37 ha. Laskennallisesti tällaisella lohkolla on piennarta 4 x 154m. Peltoja suomessa on 973 554kpl (2011). Kertolaskun jälkeen saadaan pientareiden kokonaispituudeksi n. 600 000 kilometriä.

Piennar on pellon reunaa, jossa ei hyötykasvia kasvateta. Viljelytoimet pientareella on rajattu ja mm. rikkaruohoja siellä ei saa ruiskuttaa. Tällöin piennar tarjoaa monelle rikkakasville oivan paikan lisääntyä. Rikkakasvit ovat monen taudin aiheuttajan väli-isäntinä, joten erilaiset kasvitaudit talvehtivat pientareiden rikkakasveissa.

Mikäli piennar jätetään useana vuonna niittämättä, alkaa siihen kasvaa puun vesoja. Pelto pienenee reunoistaan ja tulee vaara että tukimittauksissa pellolle kirjataan lähtötilannetta pienempi tukikelpoinen pinta-ala.

Mikäli pientareita ei vielä ole niitetty, kannattaa ne viimeisenä työnä ennen talventuloa niittää. Toinen vaihtoehto on suorittaa työ juuri kylvöjen jälkeen ennen kuin uusi kasvi valtaa pellon.

Alla yksi Agrimarketin vaihtoehto niittourakalle.

Tutustu Agrimarketin vaakatasoleikkuri- ja kelamurskainvalikoimaan

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä