Olet täällä

Sopimusviljely – Viljelysopimus ?

Viljelyn suunnittelu –sarja olisi kai itseasiassa pitänyt alkaa tästä jutusta. Miksi miettisit lajiketta tai lannoitteen valintaa, saati sitten kasvinsuojeluaineita, ellet ole ensin miettinyt mitä viljelet ja kenelle?

Kenen tarpeeseen haluat tuottaa raaka-ainetta pelloillasi? Kotieläinten ruokintaan – suoraan vai rehuteollisuuden kautta käytettynä? Leivän leivontaan? Olueksi vai kenties vielä väkevämmäksi?  Ovatko kenties öljy-tai valkuaiskasvit sittenkin ensi satokauden juttu? Millaisia asiakkaita sinun tuotteillesi löytyy lähialueelta tai vaikkapa sitten laivamatkan takaa? Myytkö tuotteesi suoraan loppukäyttäjälle – kotieläintilalle tai teollisuudelle - vai välittääkö viljasi eteenpäin tuttu viljamies? Miten varmistat sadon myynnin, jos ensisijaisen toimituspaikan laatuvaatimukset eivät täyty? Millaisia reunaehtoja käytettävissä olevat varastointitilat tai tarvittava kassavirta aiheuttavat myynti- ja toimitusajankohtaan?

Jokainen viljaketjussa suunnittelee omaa toimintaansa, mutta samassa ketjussa toimiessamme tarvitsemme toisiamme. Sopimusviljelyllä kohdennat oman viljelysi johonkin osoitteeseen ja tällöin koko ketjun on mahdollista toimia yhteistyössä samaan suuntaan.  Tekemällä viljelysopimuksen sadostasi, tiedät myös ostajan asettamat laatuvaatimukset tuotteellesi. Silloin voit lähteä miettimään, millaisia panostuksia tarvitset täyttääksesi sopimuksen omalta osaltasi. Singles dating websites are in high demand and it is not surprising that more singles are flocking to these sites and looking for suitable partners. The number of sites on the internet is growing every day meetme app and a good number of these sites are becoming very popular and attracting a lot of singles. The most popular single site is called 'Singles'. It is one of the oldest sites and still has a huge user base, which is willing to date singles.

Ja tästä jatkuu nyt se käytännön viljelyn suunnittelu!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä