Olet täällä

Kasvinsuojelusuunnitelmat kuntoon

Nyt eletään vuoden pimeintä aikaa mutta heti joulun jälkeen voidaan todeta että kevättä kohtihan tässä ollaan menossa. Kevät yllättää joka vuosi monet viljelijät- aivan kuten ensilumi Etelä-Suomen autoilijat.

 

Nyt pimeimpään aikaan onkin hyvää aikaa paneutua tulevan vuoden viljelyn suunnitteluun. Kun lohkojen viljelykasvit ovat selvillä niin seuraavana vuorossa ovat lannoituksen ja kasvinsuojelun suunnittelu. Kasvinsuojelusuunnitelman laadinta onnistuu helposti Bernerin kehittämän Kasvit.fi- palvelun avulla. Tilan lohkotiedot ladataan Vipu-palvelusta jonka jälkeen suunnitelman voi tehdä joko lohko- tai kasvilajikohtaisesti. Ohjelma tekee rajauksia kasvinsuojeluaineiden tuotevalikoimaan viljelykasvin, pohjavesialueen sekä esimerkiksi rikkakasvityypin perusteella jolloin parhaan ratkaisun löytäminen laajasta kasvinsuojeluainevalikoimasta helpottuu huomattavasti.

Lohkomuistiinpanot ajan tasalle

Teitpä suunnitelmaa millä ohjelmalla hyvänsä niin tärkeää olisi tietää esimerkiksi mitä rikkakasveja milläkin lohkolla kasvaa. Siksi lohkokohtaiset muistiinpanot ja havainnot menneiltä vuosilta ovat korvaamattoman tärkeitä ja saattavat tuoda säästöjä myös kasvinsuojeluaineiden hankintaan jos lohkon rikkakasvit pystytään torjumaan edullisemmalla valmisteella kuin ”mihin tilalla on totuttu”. Toisaalta kannattavuus saattaa parantua jos ongelmalohkojen rikkakasvit saadaan kuriin oikealla ainevalinnalla ja satotaso aiempia vuosia korkeammalle tasolle. Kasvit.fi ohjelma toimii myös älypuhelimissa ja lohkokohtaisten muistiinpanojen lisääminen ja ylläpito on helppoa siellä missä havainnot tehdään- eli pellon laidalla.

Kasvinsuojelun suunnitteluun kannattaa paneutua nyt kun siihen liikenee vielä aikaa. Kevätkylvöjen jälkeen viljelijällä on jo niin monta rautaa tulessa ettei siinä vaiheessa enää ehditä suunnitteluun paneutua. Myös kasvinsuojelun suunnittelussa pätee vanha viisaus: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!  

Kasvit.fi ohjelma on viljelijöille maksuton Bernerin tarjoama palvelu joka on helppo ottaa käyttöön ja jonka avulla kasvinsuojelusuunnitelman laadinta onnistuu helposti. Tulevaisuudessa palveluun tulee uusia ominaisuuksia ja rakennamme myös linkitystä maatalouden kirjanpito-ohjelmiin jolloin Kasvit.fi- palvelussa tehtävät suunnitelmat siirtyvät kirjanpito-ohjelmiin eikä suunnitelmia tarvitse syöttää useaan kertaan. Asiantuntijamme ovat myös viljelijöiden käytettävissä ja pystymme tarvittaessa auttamaan viljelijää kasvinsuojelusuunnitelman laadinnassa.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä