Wisusta on moneksi

Miksi käyttää aikaa muistiinpanojen tekemiseen käsin, kun sen voi tehdä helposti Wisulla, viljelijä Mika Penttilä ihmettelee. PC-Wisua ei enää päivitetä, joten WebWisun käyttöön kannattaa siirtyä mahdollisimman pian.

Mika Penttilä näppäilee muistiinpanoja MobiWisulla traktorissa ja tarkastaa tietoja WebWisulla ProAgrian asiantuntijan kanssa. Hän kertoo käyttävänsä WebWisua kaikkeen muuhun, paitsi katetuottolaskelmien tekoon.

Miksi käyttää aikaa muistiinpanojen tekemiseen käsin, kun sen voi tehdä helposti Wisulla, mies ihmettelee. ”Tukihakemusten tekeminen on helppoa, eikä tarvitse pelätä näppäilyvirheitä”, hän kertoo.

Ohjelman hälytystoiminto miellyttää Penttilää. ”Näkee, jos viljavuusnäytteet ovat punaisella. Tällaisia hälytyksiä, jotta asiat eivät unohtuisi, voisi olla enemmänkin.”

Kannattaa pyytää joku joka osaa ohjelman, näyttämään sen käyttöä, Penttilä antaa vinkin. ”Jos on aikaa ja viitseliäisyyttä, oppii sen itsekin”, hän lisää.

”Ohjelmassa on hyvä varmuuskopiot, joten sitä voi surutta kokeilla”, Penttilä toteaa. Hän muistelee, että varmuuskopioiden teko ja tietojen säilymisestä murehtiminen olivat iso juttu PC-Wisun käytössä.

”Nyt pelko siitä, että koneelle tai varmuuskopioille tapahtuu jotain, on häipynyt.”

Penttilä viljelee Pirkanmaalla ohraa, vehnää, rypsiä ja nurmia. Hän on käyttänyt WebWisua vuodesta 2010. ”Tietojen siirto WebWisuun meni heittämällä”, Penttilä kertoo WebWisun käyttöönotosta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja