Olet täällä

Tehot irti typpilannoituksesta

 Rikki rajoittaa satoa – YaraBela Sulfan auttaa

Lannoituksen jakaminen on nykypäivää. YaraBela Sulfan on helppokäyttöinen ja tehokas typpi-rikkilannoite lisälannoitukseen. Kylvön yhteydessä annetaan kasville 2/3 typestä ja kaikki sen tarvitsema fosfori ja kalium. Kasvukauden kuluessa lannoitusta lisätään kasvuston ja sato-odotuksen mukaan. Rikki on helposti huuhtoutuva ravinne, joten sitä lisätään kasvukauden mukaan, sateisena kesänä tarve on suurempi.

YaraBela Sulfanilla saat enemmän satoa ja parempaa laatua. Se on laadukas typpi-rikkilannoite, joka leviää tasaisesti suurillakin levitysleveyksillä. Sen kestävä rae pysyy ehjänä ja lentää kauas, eikä pölyä. YaraBela Sulfanissa on sekä ammonium- että nitraattityppeä. Nitraattityppi varmistaa nopean lannoitusvaikutuksen.

Uudet lajikkeet hyödyntävät typen tehokkaasti kunhan riittävästä rikkilannoituksesta huolehditaan. Korrenkasvuvaiheessa annettu lisälannoitus nostaa ensisijaisesti sadon määrää tai  jos halutaan nostaa valkuaistasoa on viimeinen lisälannoitus tehtävä YaraBela Sulfanilla tähkän tullessa esille. Typen ja rikin kokonaismäärä ratkaisee mille tasolle sato ja valkuainen nousevat. YaraBela Sulfanin käyttömäärä lisälannoituksessa on 70 - 190 kg/ha. Tarkimman lannoituksen saa käyttämällä Yara N-sensoria.

Lähde: Yara Kotkaniemi 2014

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä