Olet täällä

Kylvöille-sarja 13/15 - Lisälannoitus sopii myös rehuviljoille

Kaura tuottaa helposti huippusadon lannoittamalla.

Suuri sato - edullisempi kotoinen rehu

Kotieläintilan ja muidenkin rehuviljaa tuottavien kannattaa pyrkiä tuottamaan mahdollisimman suuri sato ohrasta ja kaurasta, koska hyvä sato laskee tuotantokustannusta tuotettua tonnia kohden. Pellon kasvukunto on ratkaisevan tärkeä hyvään satoon pyrittäessä. Perusasioiden ollessa kunnossa saadaan uusista lajikkeista ja niiden lannoituksesta täysi satopotentiaali irti.

Uudesta viljalajikkeesta saadaan hyötyä vasta kun myös lannoitustaso on riittävällä tasolla. Lisäämällä rehuohran lannoitusta 90 typpikilosta 120 typpikiloon YaraMila -lannoitteena  saatiin koetulosten mukaan 670 kg suurempi sato ja 0,7 %-yksikköä enemmän valkuaista eläinten rehuun.

Yara Kotkaniemen tutkimusaseman koetulokset osoittavat että lisälannoitus kannattaa myös rehuviljoilla. Orastumisen jälkeen voi tehdä oraslannoituksen jo kaksilehtivaiheessa. Sopiva tuote on YaraBela Suomensalpietari, 74-110 kg/ha. Tästä on hyviä tuloksia kahdelta viimeiseltä vuodelta. Sato on ollut keskimäärin parempi kuin myöhäisemmillä lisälannoituksilla. Sadon valkuaispitoisuutta voi nostaa lannoittamalla viljakasvusto tähkälle tulemisen jälkeen.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä