Olet täällä

Ajoita syysrapsin rikkakasvien torjunta oikein

Syysrapsit ovat talvehtineet hyvin ja pian on aika tehdä rikkakasvien torjunta Galeralla. Galera tehoaa saunakukkaan, pihasaunioon, kiertotattareen sekä valvattiin ja ohdakkeeseen. Savikka ja matarateho varmistetaan käyttämällä Galeran kanssa kiinnitettä. Galeran kanssa ei saa sekoittaa muita kuin Dassoilin kaltaisia aineita.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

  • Käsittelyn voi tehdä päivällä auringon paisteessa kun päivälämpötila on yli 8-9o CRapsin ollessa kasvuasteessa BBCH 50, nuput ovat vielä kokonaan lehtien peitossa ja rikkakasvien torjunta voidaan tehdä Galeralla.
  • Älä käsittele ennen tai jälkeen yöhallan
  • Galeran käyttömäärä syysrapsille on 0,3 l/ha + 0,3 l/ha Dassoil
  • Käsittele kun rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa ja pieniä

Tee rikkakasvin torjunta rapsin kukkavarren pituuskasvun alusta - ennen kuin ensimmäiset nuput näkyvät

Galeran oikea käyttöaika syysrapsilla on keväällä kun kukkavarren pituuskasvu on alkamassa ja aina siihen vaiheesseen kun nuput ovat vielä kokonaan lehtien peitossa, BBCH 30 -50. Tämän kasvuasteen jälkeen rapsikasvustoa ei tule enää käsitellä. Galera vaikuttaa rikkakasveihin lehtien kautta. On tärkeää että ruiskutettaessa Galeraa rapsin taimien Kuvan mukaisessa rapsin kasvuasteessa, nuppujen ollessa näkyvissä, ei enää tule käyttää Galeraa rikkakasvien torjuntaan.nestejännitys on hyvä ja taimet ovat hyvässä kasvussa. GALERA-käsittelyä on vältettävä ennen ja jälkeen hallayön. Käsittelyä on vältettävä jos kasvusto kärsii stressistä,
esim. kylmyyden, kuivuuden, veden kyllästämän maan, tuholaisten, ravinnepuutoksen, muiden kasvinsuojeluaineiden, suurten lämpötilavaihteluiden tai helteen (> 25ºC) takia. Galera on sateen kestävä 6 tunnin kuluttua ruiskutuksesta.

Teksti ja kuvat:
Dow AgroSciences Suomi
Päivi Peltovuori
PMPeltovuori@dow.com

Kommentit

Samankaltaista sisältöä