Olet täällä

Pian on aika ruiskuttaa Moddus Evo syysviljalle

Syysviljat ovat talvehtineet hyvin ja ne ovat lähteneet reippaasti kasvuun. Moddus Evon voi ruiskuttaa jo viljan T0-vaiheessa eli pensomisen puolivälissä, jolloin se edistää mm. juurten kasvua.

Moddus Evo on uusi kasvunsääde, joka T0-vaiheessa käytettynä vahvistaa viljan juuristoa ja korren tyveä sekä edistää pensomista. T1-vaiheesta eli korrenkasvun alusta eteenpäin vaikutus kohdistuu Moddus M:n tapaan pääasiassa korren vahvistumiseen ja lyhentymiseen sekä versojen kasvun tasapäistämiseen. Juuriston vahvistaminen edesauttaa kasvin veden ja ravinteiden saantia sekä estää ns. juurilakoa.

Moddus Evon käyttömääräsuositus T0-vaiheessa on 0,25 l/ha. Tarpeen tullen voi samalla kertaa myös ruiskuttaa hivenravinteen tai rikkakasviaineen. Moddus Evo toimii jo +7ºC:sta lähtien. Viljan tulee olla hyvässä kasvussa käsittelyhetkellä. Tarpeen tullen varsinainen laonesto tehdään T1-T2-vaiheessa.

Vilja on T0-vaiheessa kun pääversossa on 3-4 lehteä, sivuversoja on tullut esiin ja kasvin tyvellä on paksu osa, mutta solmu ei ole vielä eriytynyt siitä.

Moddus Evon voi ruiskuttaa tankkiseoksena hivenravinteiden ja rikkakasviaineiden kanssa (esim. YaraVita-valmisteet, Biathlon 4D).

Arto Markkula / Syngenta Nordics A/S

Moddus Evo Agrimarketin verkkokaupasta

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä