Berner testaa kasvinsuojelua kerääjäkasveille

Uuden tukijärjestelmän "hittituotteina" ovat nyt erilaiset kerääjäkasvit. Viljelijöillä on ollut kiinnostusta 100 euron lisätuelle.

Uuden tukijärjestelmän "hittituotteina" ovat nyt erilaiset kerääjäkasvit. Viljelijöillä on ollut kiinnostusta 100 euron lisätuelle. Paljon tämä herättänyt kysymyksiä, joista kaksi ylitse muiden; mitä apiloita tai heiniä kannattaisi kylvää ja koska. Virallinen kylvöaikamahdollisuus kun on voimassa aina elokuun puoliväliin asti.


Jo vuosikymmenten ajan on perustettu nurmia keväisin suojaviljaan. Tähän menetelmään on hyvin tiedossa rikkakasvitorjunnan mahdollisuudet.
Mutta voisiko viljalla rikkakasvitorjunnan ja siementen kylvön yhdistää?
Tätä menetelmää Berner lähti selvittämään ruiskasvustoon Somerolla.

Vappuaattona Somerolla hyvissä olosuhteissa Berner lähti testaamaan kerääjäkasvien kylvöä  ja erilaisten rikkakasvivalmisteiden käyttömahdollisuutta heti kylvötapahtumassa. Sateiden jälkeen maa oli kostea, ja parin päivän kuluttua kylvöstä vielä satoi lisää, joten siemenillä riittää kosteutta itämiseen.
Kokeeseen tulee kaksi eriaikaista siementen kylvöaikaa. Nyt ensimmäisessä vaiheessa kylvettiin valkoapilaa ja erilaisia heiniä samanaikaisesti rikkakasvitorjunnan kanssa. Verranteeksi tulee rikkakasvitorjunnasta vasta 2 viikon päästä kylvettävät valkoapila ja heinät.
Molempiin kerääjäkasvien kylvöaikoihin testataan seuraavia valmisteita:
1. Käsittelemätön
2. Classic SX 22 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha
3. Classic SX 20 g/ha + Gratil 15 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha
4. Sekator 100 ml/ha + SitoPlus 0,1 l/ha
5. Sekator 150 ml/ha + SitoPlus 0,1 l/ha
6. Ally ST 50 1 tab/ha + Primus 75 ml/ha + SitoPlus

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja