Olet täällä

Reilu Teko -säkkikeräys työllistää satoja nuoria

Yara Suomi yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Finland svenska 4H:n ja paikallisten 4 H-yhdistysten kanssa järjestää jälleen Reilu teko –säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy. Säkkikeräykseen osallistuvat myös Agrimarket, K-maatalous, Peltosiemen Oy ja Tilasiemen Oy.

Keräys työllistää satoja nuoria, joista monille säkkikeräys on ensimmäinen kesätyöpaikka. Säkkikeräyksen suojelija on jälleen maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio

Lisää keräyspisteitä

Tämän vuoden tavoite on ennätyksellisen suuri: miljoona kiloa muovia. Jotta tavoitteeseen päästään, keräyspisteitä on lisätty, ja niitä on nyt noin 300.

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on lähes jokaisessa kunnassa. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat 4H-nuoret ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään koko maassa touko-elokuun aikana.

Keräykseen kelpaavat vain Yaran 40 kg ja 650 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Agrimarketin, K-maatalouden, Peltosiemenen ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Viime vuonna keräys tuotti 674 tonnia muovia, eli talteen saatiin yli 50 prosenttia maa- ja metsätiloille toimitetuista säkeistä. 4H-nuoret ovat keränneet lannoite- ja siemensäkkejä jo vuodesta 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovia saatu talteen yli 34 miljoonaa kiloa. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuoviin. Ilman Reilu Teko -keräystä säkit päätyisivät kaatopaikoille.

Keräysajat ja -pisteet: www.4H.fi/reiluteko

Säkkikeräyskuulumisia voi seurata sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, Instagram):  #ReiluTeko .

Lisätietoja:

Aino Tonttila
Järjestöpäällikkö
p. 040 066 4199
aino.tonttila(a)4h.fi

Seija Luomanperä
Viestintäpäällikkö
p. 050 552 1540
seija.luomanpera(a)yara.com

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä