MobiWisu auttaa pellolla ja pientareella

WebWisun kaveri, MobiWisu, auttaa viljelijää, joka kantaa mieluummin mukanaan kännykkää kuin muistivihkoa.

WebWisun kaveri, MobiWisu, auttaa viljelijää, joka kantaa mieluummin mukanaan kännykkää kuin muistivihkoa. MobiWisu toimii älypuhelinten ja tablettien selaimilla. Viljelijä voi tehdä sillä muistiinpanot esimerkiksi havaitessaan kasvitaudin pellolla tai merkitä lohkolle vaihdetun lannoitteen. Merkinnät ovat käytettävissä WebWisussa ja sen karttatiedoissa. ”En voi kuvitellakaan, että tekisin muistiinpanoja käsin”, MobiWisun käyttäjä, viljelijä Mika Penttilä, sanoo.

Havainnot voidaan tehdä kartalle, sillä ohjelmaa paikantaa käyttäjän GPS-paikannuksen avulla. ”Merkintä saadaan heti oikealle paikalle pellolla liikuttaessa”, selittää suunnittelija Mika Laamanen ProAgria Maatalouden Laskentakeskuksesta. Merkintöjen tekeminen kartalla ja siirtyminen lohkotietojen ja kartan välillä on helppoa. Pellolla ja traktorissa on kätevää naputella havaintoja ja muistiinpanoja talteen.

MobiWisua käytetään WebWisun rinnalla. Sen ominaisuuksien hyödyntäminen edellyttää WebWisulla tehtyä viljelysuunnitelmaa ja perustettua kartta-aineistoa.

Hanna Pehkonen

Lue lisää Mobiwisusta: www.mloy.fi/kasvi/mobiwisu

Tilaa MobiWisu: www.mloy.fi/tilaa

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja