Olet täällä

Ravinnetila-analyysi - kasvukauden aikaiseen lannoituksen optimointiin

Perinteinen viljavuustutkimus kuvaa maan ravinnetilannetta ja sitä käytetään viljelysuunnitelman laatimisessa. Joissakin olosuhteissa maan ravinteet voivat olla vaikeasti kasvien hyödynnettävissä, Viljavuuspalvelun ravinnetila-analyysi auttaa selvittämään tällaiset mahdolliset ravinnepuutteet.

Ravinnetila -analyysissä käytettävä uuttoaine on lievästi hapanta, jolloin se muistuttaa juurten ympärillä olevia olosuhteita. Tällöin saadaan mitattua välittömästi kasvien saatavilla olevia ravinteita.

Ravinnetila -analyysi voidaan tehdä juuri ennen kylvöä/istutusta, mutta sitä voidaan käyttää myös kasvukauden aikana, jolloin tulosten perusteella voidaan nopeasti havaita puutteet ja optimoida kasvuolosuhteet. 

Tulokset ilmoitetaan helppolukuisena kaaviona ja ne ovat saatavissa nopeasti, 5 työpäivässä.

Ravinnetila-analyysi sopii hyvin vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmille, mm. sipulin, salaatin, kaalin, porkkanan, perunan- ja mansikan kasvuaikaisen ravinnetilanteen seurantaan.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä