Bernerin koepuinnit alkoivat

Berner tekee vuosittain runsaasti kokeita parhaan sadon saamiseksi.
Puimurilla puitavat kokeet sijaitsevat pääasiassa Someron suunnalla ja läntisellä Uudellamaalla.

Berner tekee vuosittain runsaasti kokeita parhaan sadon saamiseksi. Puimurilla puitavat kokeet sijaitsevat pääasiassa Someron suunnalla ja läntisellä Uudellamaalla. Kokeissa tutkitaan uusien kasvinsuojeluaineiden, lannoitteiden ja viljelymenetelmien vaikutusta satoon.

Bernerin koetoiminta on entisestään vahvistunut ja teemme kokeita yhteistyössä Inkoossa toimivan Västankvarnin koeaseman kanssa.

Kasvinsuojelukokeet tehdään ns. GEP-standardin mukaisesti ja niistä saatuja tuloksia hyödynnetään aineita rekisteröitäessä.

Tänä vuonna puinnit alkoivat Arctica syysvehnästä, johon perustettiin syksyllä 2014 lumihomeen torjuntakoe. Vastaava koe on myös rukilla niinikään Somerolla.

Tässä kokeessa on yhteensä 68 ruutua, jotka kaikki puidaan omaan säkkiin. Esipuhdistuksen jälkeen sato punnitaan ja siitä kuivataan pieni määrä laatuanalyysien tekemistä varten.

Koetuloksista kerromme syksyllä viljelijätilaisuuksissa lisää.

Bernerin Göran Kuhlberg on kuljettajana ja Ulle Kuhlberg NSL:stä hoitaa säkityksen syysvehnän lumihomeen torjuntakokeen puinnissa Somerolla 24.8.2015

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja