Olet täällä

Kahukärpäset liikkeellä syysviljoilla

Kahukärpäsiä kelta-ansassa

Lämpimien kelien vuoksi kahukärpäset ovat nyt liikkeellä. Kärpänen munii viljan oraan tyveen ja munasta kuoriutuva toukka syö itsensä kasvin kasvupisteeseen. Vioituksen seurauksena kasvupiste ja sitä myöten koko kasvi tuhoutuu.

Kuvassa oleva kelta-ansa on Hyvinkäältä ja se on laitettu pellolle vuorokautta aiemmin.

Torjunta:
Ruiskuta Karate Zeon oraan 1-4-lehtivaiheessa annoksella 75-100 ml/ha. Aine torjuu kasvustossa olevat aikuiset yksilöt niihin osuessaan. Se myös jättää kasvin pintaan suojaavan kerroksen, jolloin munasta kuoriutuva toukka altistuu aineelle kosketuksen ja syönnin kautta. Parhaan torjuntatuloksen saamiseksi on ruiskutteen osuttava oraan tyveen. Esim. kaksoisviuhkasuuttimet tai vastaavat kulkusuunnassa vinkkeliin osoittavat suuttimet antavat parhaan torjuntatuloksen.

Etenkin korkean pH-luokan mailla kannattaa kahukärpästorjunta yhdistää mangaanilannoitukseen. Jotta ruiskutetta osuisi mahdollisimman paljon itse kasviin, tulee ruiskutus tehdä aikaisintaan oraan 2-lehtiasteella.
Tankkiseos: Karate Zeon + YaraVita Mantrac Pro 1/ha tai YaraVita Gramitrel 1 l/ha.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä