Olet täällä

Kuiva syksy jatkaa kalkituskautta Suomessa ja Ruotsissa

Kuiva ja lämmin lokakuu on mahdollistanut maanparannuskalkkien levityskauden jatkumisen. Syksyn sateet ja märkyys katkaisevat usein sänkikauden jo lokakuussa, mutta nyt sänkikalkituskausi saa toivottua jatkoa kuivien kelien ansiosta.

Myös Ruotsissa kausi jatkuu

Poikkeuksellisen kuiva ja leuto syksy myös Ruotsissa on mahdollistanut kalkituskauden jatkumisen marraskuussa. Tänä syksynä kuiva maa ja lähes 15 asteen lämpötila mahdollistavat onnistuneen rakennekalkituksen. Rakennekalkki on tehokas kalkkituote, jolla pH:n nousun lisäksi saadaan aikaan parannuksia myös maan rakenteessa erityisesti savimailla.

Sänkipellolla kalkitus sujuu jouhevasti

Syksy kalkitusajankohtana kannattaisi Nordkalkin maanparannuskalkkien myyntipäällikkö Timo Kanervan mielestä käyttää maksimaalisesti hyväksi, koska talven levityskelejä on vaikea ennustaa. Lisäksi syksyllä levitetty kalkki alkaa työnsä pellon hyväksi ja tehoaa hyvin jo tulevana satokautena.

Matti Salminen Uudenmaan Koneurakoinnista kalkitsi marraskuun alussa Orimattilassa Heinämaalla upeassa syyskelissä. Toivottu 6 t/ha levisi 13 ha:n lohkolle nopeasti, sillä levittimen liikkuminen sänkipellolla on mutkatonta ja kevyttä.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä