Olet täällä

4H-nuoret jälleen ahkeria säkkien kerääjiä

Reilu Teko -kampanjassa 4H-nuoret keräsivät säkkejä 598 tonnia. Satoja nuoria ympäri Suomea työllistäneen kampanjan ansioista noin kaksi kolmasosaa lannoite- säkeistä palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Säkkikeräyksen järjestivät Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset ja Yara Suomi Oy. Keräykseen  osallistuivat myös Agrimarket, K-maatalous, Peltosiemen Oy ja Tilasiemen Oy. Kampanjan suojelijana toimi Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Palkitsemistilaisuudessa Helsingissä kaupallinen johtaja Jari Pentinmäki luovutti  Suomen 4H-liiton toimitusjohtajalle Seppo Hassiselle 123 008 euron arvoisen shekin. Keräyksen tuotto käytetään säkkikeräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja nuorisotyön tukemiseen.

Tilaisuudessa palkittiin eniten säkkejä kerännyt 4H-yhdistys. Kunniakirja luovutettiin Laihian 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Sinikka Sandille. Yhdistys keräsi ennätykselliset 69 985 kiloa säkkejä.

– Kesän olosuhteet eivät mahdollistaneet suurempaa keräysvolyymiä. Reilu Teko -keräyksen kannalta on tärkeää, että tilat hyödyntävät kierrätysmahdollisuuden täysimääräisesti, sanoo kaupallinen johtaja Jari Pentinmäki Yara Suomesta.

 

– 4H-valmentaa nuoria mm. ympäristötietoisuuteen, työelämään ja yritteliäisyyteen. Reilu Teko -kampanjassa yhdistyvät kaikki  nämä tärkeät kasvatukselliset tavoitteet, toteaa Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Seppo Hassinen.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä