Viljelijätukien hakuaika jatkuu tänä keväänä 15.6. asti

Tänä keväänä viljelijätukien haku päättyy vasta 15.6.2016. Samalla poistuu kylvöalojen muutosilmoitusvaihe ja muutoslomake 117.

Viljelijällä on tänä keväänä mahdollisuus hakea viljelijätukia pidempään kuin aiemmin, sillä päätukihaku on auki 15.6.2016 asti. Viljelijöiden päätukihaku on päättynyt aiempina vuosina huhti–toukokuun vaihteessa.

Tukien hakeminen myös yksinkertaistuu, koska kylvöalojen muutosilmoitusvaihe ja muutoslomake 117 poistuvat samalla käytöstä. Näin ollen viljelijä pystyy tekemään tukihakemuksen kerralla valmiiksi, sillä hän voi jättää tukihakemuksen vasta tietäessään, mitä on millekin lohkolle kylvänyt. Vaikka tukihakemuksen jättäisi ennen kylvöjä, kaikkia tukihakemuksen tietoja voi silti tarvittaessa muuttaa viimeiseen hakupäivään 15.6. asti.

Uusi ajankohta voidaan ottaa käyttöön Suomessa nyt, kun viljelijät ovat siirtyneet pääosin sähköiseen asiointiin esimerkiksi Vipu-palvelussa. Viime keväänä 86 prosenttia viljelijöistä haki tuet sähköisesti.

Maaseutuviraston tavoitteena on avata tämän vuoden päätukihaku huhtikuun puolivälissä.



Lähde: Mavi (Maaseutuvirasto)

Viljelijällä on tänä keväänä mahdollisuus hakea viljelijätukia pidempään kuin aiemmin. Päätukihaku on auki 15.6.2016 asti. Tukien hakeminen samalla yksinkertaistuu, sillä erillinen kylvöalojen muutosilmoitusvaihe ja muutoslomake 117 poistuvat käytöstä.

Maaseutuviraston tavoitteena on avata tämän vuoden päätukihaku huhtikuun puolivälissä. Koska erillistä kylvöalojen muutosvaihetta ei enää ole, viljelijä pystyy tekemään tukihakemuksen kerralla valmiiksi.

Tukien hakeminen sujuu helpoiten viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa. Viljelijän kannattaa tehdä lohkomuutokset eli peruslohkojen jakamiset ja yhdistämiset hyvissä ajoin valmiiksi, jotta kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ehtivät käsitellä muutokset. Tällöin viljelijällä on päätukihakua varten käytössään oikeat peruslohkot.

Myöhäisemmän hakuajan etuna on yhteensovittaminen kevään kylvöjen kanssa. Viljelijä voi jättää tukihakemuksen vasta tietäessään, mitä aikoo kylvää pelloille. Kaikkia tukihakemuksen tietoja voi silti tarvittaessa muuttaa viimeiseen hakupäivään 15.6. asti. Aiempaa joustavampi hakuaika helpottaa myös neuvojia, jotka täyttävät useiden viljelijöiden tukihakemuksia.

Viljelijöiden päätukihaku on päättynyt aiempina vuosina huhti–toukokuun vaihteessa. 15.6. on viimeinen EU:n sallima hakupäivämäärä. Ajankohta voidaan ottaa käyttöön Suomessa nyt, kun viljelijät ovat siirtyneet pääosin sähköiseen asiointiin. Viime keväänä 86 prosenttia viljelijöistä haki tuet sähköisesti.

- See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/viljelijatukihaku-2016.aspx#sthash.9N82aIex.dpuf

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja