Olet täällä

Sekatorin vaikutus hukkakauraan

Sekator on valmiste, jota ei ole rekisteröity kauralle. Syy on se, että valmiste voi vioittaa kauraa sen verran että sato kärsii. Valmisteen vaikutusta hukkakauraan tutkittiin useissa kaurakokeissa vuonna 2015. Useiden kokeiden mukaan Sekator ruiskutettaessa annoksella 75-100 ml/ha seoksena MCPA:n kanssa (MCPA 0,75-1,0 l/ha) ei tehonnut kauraan ollenkaan ja kaura kasvoi normaalisti. Kokeissa ruiskutusolot olivat hyvät ja tehot rikkoihin olivat hyvät.

Kokeiden perusteella Sekator+MCPA ei tehoa hukkakauraan ollenkaan ja hukkakaura kasvaa normaalisti. Hukkakauraisilla lohkoilla Puma Extra 1,0 l/ha + kiinnite tulee ruiskuttaa 5-7 päivää ennen Sekator+MCPA-ruiskutusta.

Sekatoria ei saa käyttää kauralla huolimatta koetuloksista vaan valmiste sopii ohralle, vehnälle ja rukiille.

Sekator+MCPA-käsitelty kaura

 

Kommentit

Maajussi_monitoimimiäs

OK. Asia selvä, mutta hieman ihmetyttää seuraava suora lainaus "Valmisteen vaikutusta hukkakauraan tutkittiin useissa kaurakokeissa vuonna 2016". Kun kasvukausi 2016 on vasta alkamassa...

Maria Farmitista

Kiitos Maajussi_monitoimimiäs huomiosta! Kävin korjaamassa vuosiluvun. Oli epähuomiossa tullut väärä vuosiluku tekstiin.

Samankaltaista sisältöä